maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlClubsAFCAFC speelt gelijk bij HFC.  Benno Nihom wisselt zonder aanzien des persoons

AFC speelt gelijk bij HFC.  Benno Nihom wisselt zonder aanzien des persoons

AFC kende de afgelopen decennia een bont gezelschap aan trainers. Ex-hockeyspeler Rob Bianchi stond voor de groep als ook Utrechter Ton du Chatinier. Karel Bouwens mocht het proberen en Pim van de Meent kwam meerdere malen terug. Dit seizoen staat de club onder leiding van de pas 35-jarige Benno Nihom, een jongen van de club die meteen het heilig gewaande clubsysteem van 4-3-3 aan de kant zette. AFC speelt dit seizoen 5-3-2.

CV

Benno Nihom speelde in de jeugd bij AFC en werd daar ook jeugdtrainer. Hij werd hoofd jeugdopleiding van de club. In 2012 werd Nihom assistent-trainer van Ed Engelkes bij Ajax-vrouwen. Van 2015 tot en met 2018 was hij hoofdtrainer van het zaterdagteam van AFC. In 2017 werd hij aangesteld als hoofdtrainer van Ajax vrouwen waarmee hij in het seizoen 2017/18 landskampioen werd. In januari 2020 keerde hij terug bij AFC.

Eerst trainde hij daar het zaterdagelftal, later schoof hij door naar het zondagselftal dat uitkomt in de Tweede Divisie.

Geheel

Trainer zijn van AFC is geen sinecure. Oefenstof is belangrijk, fysieke en mentale fitheid ook, maar het belangrijkste voor een trainer bij de Amsterdammers is dat hij de ervaren kikkers in de kruiwagen kan houden en kan laten samen spelen. Ga er maar aan staan met Patrick Zonneveld, Cody Claver, Milan Hoek, Raily Ignacio, Kenny Teijsse, Darren Maatsen, Guus van Weerdenburg, Splinter de Mooij. En dan kwamen daar dit seizoen ook nog routinier Kevin Visser van Volendam, Darren Maatsen en Melvin Platje bij.

 

zzp-boekhouder

5-3-2

De afgelopen jaren koos AFC met Uli Landvreugd ook al voor een clubman als hoofdtrainer, die in zijn eerste seizoen meteen kampioen werd. Landvreugd speelde in het vertrouwde 4-3-3-systeem. AFC was in balbezit sterk en dominant en bleek bij balverlies tegen problemen aan te lopen.

Nihom kiest met het 5-3-2-systeem voor lopende mensen aan de zijkanten en heeft met Splinter de Mooij een teamspeler met diepgang die geen duel uit de weg gaat.

Tegenstand

AFC trof al sterke ploegen in haar eerste vijf duels. Van koploper De Treffers werd nipt verloren. Maar de ploeg van Nihom won van IJsselmeervogels, ex-kampioen Katwijk en -zij het met het nodige fortuin- van Rijnsburgse Boys.

Zaterdag ging AFC op bezoek bij HFC. Beide ploegen moesten winnen maar kwamen in een matig duel niet verder dan 0-0.

Nihom heeft een brede selectie en wisslede, net als in eerdere duels, zonder aanzien des persoons. Resultaten uit het verleden tellen in het heden niet. Dus wisselde hij Raily Igancio, die niet aan de bak kwam tegen Danny Hols, en  de goed spelende Splinter de Mooij, die nog koppend de paal raakte.

 

Wissels

Nihom zette Kenny Teijsse wederom op de bank. Ook Melvin Platje – bijna 34 jaar- werd vlak voor het einde gewisseld en AFC paste het systeem aan.  Eerder in dit seizoen zei hij tegen Eyecons.  ,,Als de tegenstander de tactiek aanpast reageer ik.

Brengen ze een lange spits in dan breng ik Tim Linthorst en halen zij er een verdediger er uit dan breng ik een speler met snelheid. Mijn spelers zijn allemaal winnaars en willen allemaal 90 minuten spelen, dat laatste lukt niet altijd. We doen het met zijn allen.’’

 

Foto’s Pim Hols

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD