woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieAFC snoept UNA in extremis punten af; Jong AZ wint niet

AFC snoept UNA in extremis punten af; Jong AZ wint niet

UNA heeft in blessuretijd een zege bij AFC weggegeven. De kans op de 1-3 werd gemist en vervolgens zorgde Daan Sutorius voor 2-2. Bij de andere twee duels werd vanmiddag niet gescoord. Door het gelijkspel van Jong AZ is de Alkmaarse club wel weer koploper, dat is nu echter slechts op doelsaldo.

Koninklijke HFC – VVSB 0-0

Het meeste gevaar in het eerste halfuur kwam van de pas zeventienjarige Robin Eindhoven. Hij bestookte doelman Ronald van der Meer en scoorde ook. De jongeling bleek alleen buitenspel te staan. Koninklijke HFC wist het lichte overwicht van de eerste helft niet om te zetten in een voorsprong, in de tweede helft kwam VVSB feller uit de startblokken. Een afstandsschot van Frans van Niel werd gekeerd door Tom Boks, de daaropvolgende corner werd door Stefan Kraaijvanger naast gekopt. Een schot van Giovalli Serbony werd geblokt door Carlos Opuku en Van Niel werkte de bal bij een nieuwe poging over. Een aanval van Koninklijke HFC over de rechterflank leverde geen goal op, net zoals Maikey Parami een grote kopkans onbenut liet. De aanvaller schot vijf minuten voor tijd ook nog naast

De Treffers – Jong AZ 0-0

In een gelijkopgaande eerste helft was het Jong AZ dat een aantal kansen kreeg. Scoren deed de Alkmaarse beloftenploeg niet. Guus Til kwam het meest dichtbij, want hij raakte de paal. Diezelfde paal werd in de tweede helft nog een keer gevonden, maar nu door De Treffers. Een corner werd door Pim Balkestein ingekopt, maar ook hij raakte dus de paal. De lat werd vervolgens ook nog geraakt. Thomas Ouwejan wist de onderkant van de lat te raken uit een vrije trap, gescoord werd er dus niet.

AFC – UNA 2-2

UNA kreeg vorige week een flinke tik te verwerken door FC Lienden, maar op Goed Genoeg kwam de ploeg een stuk beter voor de dag. Het leverde na een klein half uur spelen ook de voorsprong op. Chefrino Eind werd naar de grond gewerkt door Jordi van Gelderen. De penalty werd benut door Niek van Boekel. Het duurde echter slechts luttele minuten voor AFC terugkwam in de partij. Daan Sutorius kon van dichtbij binnenschieten. In de tweede helft nam UNA opnieuw het voortouw, ditmaal door een afstandsschot van Nick Tielemans. AFC kon nu niet snel terugslaan, maar de Amsterdammers wisten de druk wel steeds verder op te voeren. Eind kreeg in de slotminuut zelfs de uitgelezen kans op 1-3, in blessuretijd kopte Sutorius echter opnieuw de gelijkmaker binnen. Het was gelijk de laatste actie van het duel.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD