dinsdag, januari 31, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieAFC: Rietveld naar zaterdagtak, mogelijk laatste jaar Van den Houten

AFC: Rietveld naar zaterdagtak, mogelijk laatste jaar Van den Houten

Het is niet uitgesloten dat Thomas van den Houten na de zomer aan zijn laatste seizoen als voetballer op hoog niveau begint. De combinatie van een drukke baan en voetballen in de Tweede Divisie valt hem zwaar. Rob Rietveld heeft besloten deze zomer het zondagteam te verruilen voor de zaterdagtak van The Reds.

Pittig
,,Ik ben sinds februari aan het werk en maak veel uren. Ik heb best moeite met de combinatie, want het zijn lange dagen. Soms werk ik tot zeven uur ’s avonds en loop dan meteen naar AFC, dat honderd meter verderop ligt, om te trainen. Ik heb dat altijd onderschat, er te makkelijk over gedacht. Als gasten zeiden dat ze een hele dag gewerkt hadden, dacht ik: zeur niet zo. Maar het is best pittig”, zegt Van den Houten in BN/De Stem. Hij wil zijn carrière per seizoen bekijken.

Blessure
Daarbij komt dat de Zeeuwse vleugelverdediger ook worstelt met een vervelende knieblessure. ,,Tijdens de thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys had ik na een duel ineens een raar gevoel in mijn knie. Na de wedstrijd werd die knie stijf en behoorlijk dik. Bij een mri-scan werd duidelijk dat ik kraakbeenschade had. Ik heb een tijd rust genomen en de laatste weken heb ik mijn knie samen met de fysiotherapeut opgetraind. Eigenlijk alleen maar omdat ik de kampioenswedstrijd wilde halen.” Van den Houten zat uiteindelijk op de bank tegen Scheveningen, maar viel niet in.

Hercules
Rob Rietveld kwam dit seizoen maar af en toe in actie, mede door blessures. De centrale verdediger kwam vorige zomer over van Hercules, dat hem recentelijk polste voor een terugkeer. De mandekker geeft er echter de voorkeur aan om in Amsterdam te blijven vanwege werk en zal zodoende volgend seizoen aansluiten bij de zaterdagtak van AFC, weet het AD.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD