HomeClubsAFCAFC presenteert opvolger Uli Landvreugd

AFC presenteert opvolger Uli Landvreugd

De Amsterdamse Tweede Divisionist AFC presenteert op haar website de opvolger van haar huidige trainer Uli Landvreugd. De club gaat komend seizoen verder met de 35 jarige Benno Nihom. Hij is al sinds 1992 lid van de Amsterdamse club en daarom ook lid van de zogenaamde Zilveren Ploeg, hetgeen aanduidt dat men meer dan 25 jaar lid van de club is.

Nihom trainde sinds 2004 meerdere jeugdteams, was hoofd jeugdopleidingenen trainde zes jaar lanf de zaterdag 1. Met dit team werd hij twee maal kampioen.

In 2012 werd Nihom assistent trainer bij de nieuw opgerichte vrouwentak van Ajax, waarmee in 2017 als hoofdtrainer het landskampioenschap werd behaald en de KNVB beker gewonnen. Nihom werd dat jaar ook benoemd tot coach van het jaar van Amsterdam. Een seizoen later behaalde hij met de Ajax vrouwen de laatste 16 in de Champions League en won weer de KNVB beker. 

Nihom vervulde aansluitend diverse functies binnen AFC en nam in 2020 het eerste zaterdag team weer onder zijn hoede.

Commissaris Jair Koekoek geeft op de website van AFC aan blij te zijn met de aanstelling van Nihom. De TC heeft op basis van een geschetst profiel een selectie gemaakt waar Nihom ook toe behoorde. Men kende de ambities van Nihom ook. 

Nihom zelf: “Met de aanstelling bij AFC gaat een lang gekoesterde droom in vervulling.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.