vrijdag, 23 februari 2024
Voetbal247.nlClubsAFCAFC nieuwe koploper na zege op Jong Almere, GVVV met ruime cijfers...

AFC nieuwe koploper na zege op Jong Almere, GVVV met ruime cijfers langs Kozakken Boys

AFC Amsterdam is de nieuwe trotse lijstaanvoerder van de Tweede Divisie. De ploeg versloeg het talententeam van Almere City met grote cijfers (5-1), dit nadat het eerst op achterstand was gekomen. GVVV wist ook vijf keer het net te vinden, Kozakken Boys werd in Werkendam verslagen met 2-5.

AFC – Jong Almere City
De thuisploeg liet zich in de openingsfase van het duel aftroeven door de talenten uit Almere. In de zesde minuut wisten de gasten al te profiteren van de matige start van AFC. Tijani Adoma wist de voorzet van Nicky van Hilten in het doel te werken (0-1). Na 25 minuten spelen moest Jong Almere City verder met één man minder, de scheidsrechter toonde de rode kaart aan Samuel Brobbey die een kopstoot gegeven zou hebben aan Tim Linthorst. Nadat er eerder een treffer vanwege buitenspel geannuleerd werd door de arbiter was het dan toch raak in de 38ste minuut. Yordi Teijsse kreeg de bal voor zijn voeten rond de penaltystip en knalde de bal binnen (1-1). Op slag van rust was Teijsse weer trefzeker voor de Amsterdammers die daarmee alsnog met een voorsprong de kleedkamer op mochten zoeken (2-1).

In de tweede helft ging AFC direct op jacht naar de derde treffer om de wedstrijd definitief in het slot te kunnen gooien. In de 47ste minuut slaagde men daar al in, op aangeven van Milan Hoek was het nu Kenny Teijsse die wist te scoren (3-1). Een minuut later was het weer raak en was het weer de familie Teijsse die op het wedstrijdformulier genoteerd werd. Volgens de berichte zou het Kenny geweest zijn (4-1).  Vier minuten voor het einde van de officiële speeltijd bepaalde Ignacio de eindstand op 5-1.

Kozakken Boys – GVVV
De ban werd in de 24ste minuut gebroken door een treffer in het voordeel van de ploeg uit Veenendaal. Bart Hulsbos was de gevierde man bij GVVV (0-1). Hij kreeg de bal aangespeeld door Sherwin Grot die niet in een goede positie stond om zelf uit te halen. Even later was het in Werkendam echter weer gelijk. Jeffrey Rijsdijk ging een combinati aan en kreeg vervolgens de bal op het randje van het zestienmetergebied. Hij haalde direct uit en passeerde Johan Jansen (1-1).  GVVV kon alsnog met een voorsprong de rust in. Dat had men te danken aan Roy Terschegget die de bal op prachtige wijze in de kruising schoot (1-2).

In de tweede helft kreeg Kozakken Boys wederom een klap te verwerken op het moment dat Jeremy de Graaf voor de 1-3 wist te zorgen. In de 62ste minuut keerde de spanning weer helemaal terug toen Kozakken Boys via Vicento de aansluitingstreffer wist te maken (2-3). In de 76ste minuut leek Grot de wedstrijd dan toch in het slot te gooien. Hij wist door de defensie heen te breken en schoot oog in oog met de doelman mooi binnen (2-4). De eindstand werd bepaald door Terschegget (2-5). De laatste fase van de wedstrijd speelde Kozakken Boys met één man minder vanwege de rode kaart van Van Huijgenvoort.

Jong Vitesse – Jong Sparta 0-1
0-1 Youssef El Kachati

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD