dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieAFC maakt geen haast met trainer: "In april rustig zitten"

AFC maakt geen haast met trainer: “In april rustig zitten”

AFC is één van de verrassingen in de Tweede Divisie. De Amsterdammers staan in de kopgroep en dat na aan toch wel roerige zomer waarin Bart Logchies pardoes vertrok en Ton du Chatinier opnieuw werd aangesteld als trainer. Toch zijn de huidige prestaties geen reden tot een snelle verlenging.

Het is net Cheers

Voorzitter Ad Westerhof is blij met de derde ambtstermijn van de oefenmeester: “Derde in december? Dat hadden we totaal niet verwacht. Hij doet het uitstekend”, laat de preses optekenen in De Telegraaf. Du Chatinier vermaakt zich zelf ook prima bij AFC.  “Vroeger had je de tv-serie Cheers. Al kwamen mensen na dertig jaar dat café weer binnen, dan nog was alles hetzelfde. Dat gaat ook voor AFC op. Alleen de mentaliteit is veranderd. Dat uit zich bijvoorbeeld op de donderdagavond. Voorheen bleven de meeste spelers een biertje drinken, maar nu is iedereen snel weg. Even blijven hangen en lullen hoe je die bal tijdens de wedstrijd in je voeten wil hebben. Dat mis ik wel.”

Bij AFC overhaasten we niet

Door de goede resultaten zou je denken dat de club en trainer al rond de tafel hebben gezeten om er nog een jaartje aan vast te plakken. Niet dus. Westerhof: “Deze uitgesproken Utrechter past nog steeds uitstekend bij ons, maar bij AFC overhaasten wij niet. In maart of april gaan wij eens rustig met elkaar zitten.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD