Volg ons
Johan Kulhan AFC

Tweede Divisie

AFC legt speler FC Emmen na goede stage vast

AFC legt speler FC Emmen na goede stage vast

AFC krijgt er nog een extra verdediger annex middenvelder bij. Johan Kulhan heeft de technische staf van de Amsterdamse club weten te overtuigen in de oefenduels van de afgelopen week tegen Almere City en Ajax. Daarop zal hij voor één seizoen op Goed Genoeg aan de slag gaan.

Al bijgetekend in Drenthe

De 24-jarige Kulhan zou eigenlijk nog bij FC Emmen actief zijn, want hij had een doorlopende verbintenis. Hij heeft echter besloten om zijn maatschappelijke carrière de voorkeur te gaan geven. Daarop werd het contract tussen Emmen en Kulhan verscheurd. Afgelopen seizoen raakte de hij al snel geblesseerd en kon pas in maart weer spelen. Hierdoor bleef zijn aandeel beperkt tot veertien wedstrijden, waarin de multifunctionele speler voornamelijk als rechtervleugelverdediger werd ingezet. Hij kan echter ook op het middenveld uit de voeten.

Poging in Zweden

De Nederlandse-Aramees werd geboren in Amsterdam en kende ook in Noord-Holland zijn opleiding bij AZ. Ook probeerde hij het nog even in Zweden bij Syrianska FC, om in 2012-2013 te debuteren in het betaalde voetbal bij Telstar. In drie seizoenen tijd kwam Kulhan liefst 91 wedstrijden in actie. In die periode scoorde hij ook nog eens zeven doelpunten. De zomer bij AFC was onrustig, door het plotselinge vertrek van trainer Bart Logchies. Vlak voor de eerste training werd Ton du Chatinier als opvolger aangesteld. Deze week speelde Kulhan mee tegen Almere City en Ajax. Beide duels eindigden in 2-2, waarbij met name het gelijkspel tegen Ajax voor vreugde zorgde.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie