Volg ons
AFC elftalfoto 2016-2017

Tweede Divisie

AFC laat zich flink verrassen door Vitesse

AFC laat zich flink verrassen door Vitesse

AFC heeft op eigen veld een flinke zeperd opgelopen tegen de beloften van Jong Vitesse. Halverwege de tweede helft leken de Amsterdammers nog terug te komen, maar vervolgens werd het nog liefst 2-6. Voor Vitesse zijn dit cruciale punten in de strijd tegen degradatie, want Spakenburg wordt nu onder de rode streep geduwd

Tegen verhouding in 0-1

AFC begon zonder doelman Patrick Zonneveld, daarnaast zat Daan Sutorius op de bank. Zonder de normaliter basiskrachten was de eerste grote kans voor Matthijs Jesse, die na meestal in te mogen vallen wel aan de aftrap verscheen. Hij speelde twee verdedigers van Jong Vitesse uit, maar kwam niet tot scoren. De bezoekers waren met een erg jonge ploeg naar Amsterdam gekomen en stonden continu onder druk. Eén uitval was wel gelijk raak door slecht wegwerken. Alvin Fortes drukte af. AFC nam het initiatief gelijk weer over, maar zowel Koen Bosma (vrije trap) als Magid Jansen (corner) wisten niet af te drukken.

Comeback afgeslagen

Na de pauze vloog Vitesse pardoes naar 0-3 via een rebound van Hicham Achaffay en Mohammed Osman. Pieter Koopman wist voor het uur nog wel iets terug te doen en Tom van den Brink maakte ook 2-3. De comeback kreeg uiteindelijk toch geen glans. Achaffay zorgde met zijn tweede van de middag toch weer voor het verschil en in de slotminuten werd het zelfs 2-6 via Nikolas Agrafiotas en Julian Calor.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie