maandag, 15 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieAFC klopt HFC; UNA onderuit tegen Lienden

AFC klopt HFC; UNA onderuit tegen Lienden

AFC heeft de Noord-Hollandse derby met Koninklijke HFC weten te winnen. De Amsterdammers klimmen daardoor naar de tweede plaats. Aan de ongeslagen status van UNA is een einde gekomen door FC Lienden, VVSB heeft de tweede zege op rij gepakt, waardoor Jong Vitesse zakt naar de degradatieplaatsen.

AFC – Koninklijke HFC 3-1

De eerste grote kans kwam na twintig minuten voor Koninklijke HFC. Na een geblokt schot kwam de bal recht voor de voeten van Nigel Castien. Hij maaide de bal alleen huizenhoog over. Niet veel later hield Tom Boks zijn ploeg met een fabelachtige redding op een schot van Johan Kulhan. AFC was bovenliggende partij met vooral veel dreiging van Melvin Grootfaam. Toch kwam HFC vlak voor rust op voorsprong. Jordy van Gelderen wilde de bal wegkoppen, maar deed dat tegen het hoofd van Gertjan Tamerus. De ervaren spits bleef koel en schoof de bal rustig in de verre hoek voor 0-1. In de tweede helft wist AFC de schade heel snel te herstellen. Edip Biberoglu dribbelende van rechts naar binnen en schoot in de korte hoek raak. De Amsterdammers drukten door en kwamen uit een goede uitval op voorsprong. Koen Bosma gaf de voorzet en met een strak schot wist invaller Tom van den Brink af te drukken. De Haarlemmers gingen daarop vol in de aanval en dat strafte AFC in blessuretijd af via Pieter Koopman.

UNA – FC Lienden 0-4

De ongeslagen status van UNA is hardhandig naar het verleden geschoten door met name Abderrahim Loukili. De aanvaller wist in de eerste helft drie kansen om te zetten in drie goals. Daarmee was Lienden een stuk efficiënter dan de aanval van UNA. Ook de thuisploeg kreeg namelijk kansen, maar werd telkens gestuit door Jan Schimmel. Zo tikte hij fraai een halve omhaal van Chefrino Eind weg. In de tweede helft kon UNA niet meer terug komen en in blessuretijd werd het nog 0-4 via Wouter de Vogel.

VVSB – Jong Vitesse 3-1

In de eerste helft kwam Jong Vitesse op voorsprong dankzij Kay Koreniuk. Hij kapte naar binnen en schoot in de verre hoek raak. Vervolgens was de thuisploeg telkens gevaarlijk en was het een aantal maal een klein wonder dat de bal er niet in ging. Na ruim een uur spelen gebeurde dat alsnog. VVSB kwam op 1-1 dankzij Giovalli Serbony. Hij wist een voorzet van Richelo Fecuna af te ronden. Invaller Thomas Tavilla moest twintig minuten voor tijd alweer eruit met een blessure. VVSB wist toch door te drukken, want de thuisploeg kreeg kans op kans. Uiteindelijk wist Maikey Parami vijf minuten voor tijd een corner van Tim de Rijk binnen te koppen. In blessuretijd zorgde Tommy Bekooij ook nog voor 3-1.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD