maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieAFC en trainer Logchies per direct uit elkaar

AFC en trainer Logchies per direct uit elkaar

AFC gaat op zoek naar een nieuwe trainer voor het debuutjaar in de Tweede Divisie. De Amsterdamse club zou voor het tweede seizoen op rij onder leiding staan van Bart Logchies, maar beide partijen zijn nu per direct uit elkaar gegaan. Zodoende moet AFC een kleine twee maanden voor de start van de nieuwe competitie op zoek naar een trainer.

Verschillen van Inzicht

Voorzitter Ad Westerhof heeft een verklaring afgegeven over de plotselinge breuk. “Helaas zijn gedurende de afgelopen maanden in de aanloop naar het seizoen 2016-2017 tussen Bart Logchies en AFC verschillen van inzicht ontstaan. Ondanks diverse pogingen om de verschillen van inzicht te verkleinen en/of geheel weg te nemen, zijn deze verschillen van inzicht onoverbrugbaar gebleken. Als gevolg daarvan zijn partijen bij elkaar te rade gegaan omtrent de eerder  overeengekomen voortzetting van de arbeidsovereenkomst voor het seizoen 2016/2017. Na ampel beraad hebben Bart Logchies en AFC gezamenlijk besloten dat aan hun samenwerking met ingang van 30 juni 2016 een einde zal komen.”

Slechts één seizoen

Logchies kwam een jaar geleden naar AFC, nadat de Amsterdamse club zich met pijn en moeite had weten te handhaven in de Topklasse Zondag. Daarvoor werd toen Willem Leushuis in de winterstop ontslagen en zijn opvolger Stanley Menzo wist AFC te behoeden voor degradatie. Onder leiding van Logchies kende AFC een zeer solide seizoen. De bewoners van Goed Genoeg deden lange tijd mee om het kampioenschap en speelden zich uiteindelijk overtuigend veilig voor de Tweede Divisie. Al liet Logchies toen ook al zijn ongenoegen horen de wijze waarop dat in de slotfase van het seizoen ging.

Herhaling van zetten?

Logchies was eerder al actief in de top van het amateurvoetbal bij onder meer KBV, JOS/Watergraafsmeer Argon en de zaterdagamateurs van Ajax. Daarmee promoveerde en degradeerde hij in zijn laatste twee seizoenen naar en uit de Topklasse Zaterdag. Ook was hij actief als assistent bij HFC Haarlem. Voor AFC begint dus nu de zoektocht naar een nieuwe oefenmeester. Dit doet denken aan drie seizoenen geleden. Toen werd Maarten Stekelenburg op het laatste moment weggekaapt door de KNVB en nam Leushuis het over. Met succes, want twaalf maanden later was AFC kampioen van de Topklasse Zondag.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD