dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieAFC heeft Du Chatinier opnieuw aangesteld

AFC heeft Du Chatinier opnieuw aangesteld

AFC heeft razendsnel een opvolger gepresenteerd voor Bart Logchies. De oefenmeester werd maandag aan de kant gezet, nadat er veel onrust zou zijn geweest binnen de technische staf. Ton du Chatinier wordt nu zijn opvolger, daarmee komt hij voor een derde keer naar Sportpark Goed Genoeg.

FC Utrecht

De inmiddels 58-jarige Utrechter speelde zelf tien jaar in het eerste elftal van FC Utrecht. Hij werd vervolgens trainer van onder meer Montfoort, Argon, AFC, Kozakken Boys, Elinkwijk en Spakenburg. Bij die laatste club werd hij vrij verrassend weggehaald door FC Utrecht, om assistent te worden van Willem van Hanegem. Toen de Kromme opstapte werd Du Chatinier ook nog eens zijn opvolger.

Twee korte buitenlandse avonturen

Een groot succes werd dat niet, waarop nog twee korte avonturen in het buitenland volgden. Eerst was hij bij Guus Hiddink actief als assistent van Anzji Machatsjkala, daarna volgde een korte periode bij de nationale ploeg van Zuid-Korea. De afgelopen jaren zat hij zonder club. Daardoor kon Du Chatinier dus nu ook direct instappen om minimaal een zesde seizoen als trainer van AFC in te gaan. Hij heeft voor één seizoen getekend. AFC laat weten dat de overigens leden van de technische en medische staf, waar Logchies dus juist mutaties in wilde aanbrengen, hun werkzaamheden zullen voortzetten.

Heel snel gegaan

Tegenover Het Amsterdamsche Voetbal heeft Du Chatinier gereageerd op zijn aanstelling. “Ik was er inderdaad wel vanuit gegaan dat ik een jaartje niets zou doen. Het is gewoon erg moeilijk om ergens aan de slag te gaan. Ik had wel wat aanbiedingen uit rare landen zoals Mali maar dat zag ik niet zitten. En toen belde AFC. Ik moet zeggen dat we er snel uit waren. Ik moet de kwaliteit van de selectie nog ondervinden. Maar het feit is wel dat dit de groep is waar ik het mee moet doen. Het is kort dag allemaal, maar natuurlijk een hele leuke uitdaging. Ik stap er gewoon blanco in.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD