Volg ons

Tweede Divisie

[Uitgebreid verslag] AFC berooft De Dijk van derbyzege

[Uitgebreid verslag] AFC berooft De Dijk van derbyzege

In een zeer vermakelijke stadsderby heeft AFC degradatieconcurrent De Dijk beroofd van drie zeer belangrijke punten. De ploeg van Andre Wetzel won dankzij een treffer van Eelke de Graaf in de slotfase en kreeg daarmee eigenlijk te veel.

Overwicht De Dijk
Waar menigeen De Dijk al had afgeschreven voor lijfsbehoud in de Tweede Divisie door de perikelen en vertrokken spelers, gaf de ploeg van Jochem Twisker op bezoek bij AFC in de eerste helft een duidelijk signaal dat de spelers zich allesbehalve gewonnen geeft. Niet alleen waren de Noorderlingen feller en gretiger dan de thuisclub, ook tactisch was De Dijk voor rust de slimmere, al resulteerde dat niet in een groot verschil aan kansen.

Ruder uitblinker
Toch was het wel De Dijk dat na zeven minuten op voorsprong kwam nadat Adham El Idrissi aan de rechterkant ontsnapte, de bal teruglegde op Harry Zwarthoed, die op zijn beurt met een subtiel hakje de bal klaar legde voor Tim Ruder. Ruder, de beste man voor de pauze, vond de verre hoek: 0-1. Een minuut of tien later was Ruder op weg naar zijn tweede treffer, maar met uiterste krachtsinspanning kon doelman Patrick Zonneveld zijn schot uit de verre hoek tikken.

Ignacio ontsnapt
AFC maakte aanvallend een onmachtige indruk, maar kwam toch halverwege de eerste helft op gelijke hoogte. Milan Hoek bediende Matthijs Jesse, die laag en hard de lange hoek vond: 1-1. De thuisclub mocht kort daarna van geluk spreken dat het met elf spelers op het veld mocht blijven staan, toen Raily Ignacio een onbesuisde beuk uitdeelde en goed wegkwam met een gele kaart.

Opnieuw De Graaf
Na rust verdween het voetbal grotendeels uit het spel van beide ploegen en ontstond een ware slijtageslag met vooral veel strijd. Scheidsrechter De Brito Roque had zijn handen vol aan het duel en liet het een mannelijke derby worden. Kansen waren uiterst schaars. Juist toen zichtbaar de krachten waren weggevloeid bij beide teams en een gelijkspel aanstaande leek, bezorgde Eelke de Graaf na een perfecte voorzet van Derre Kwee alsnog de derbywinst. De Graaf scoorde ookal in de heenwedstrijd bij De Dijk. Het bleek de beslissende goal, waarmee AFC meer kreeg dan waar het eigenlijk recht op had. In blessuretijd kreeg Chakib Tayeb rood na een opstootje.

De zege betekent dat voor AFC directe handhaving steeds nadrukkelijker gloort, terwijl De Dijk een zware klus wacht.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie