maandag, 15 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagAFC, Be Quick 1887 en Kon HFC aan kop in Top-200 van...

AFC, Be Quick 1887 en Kon HFC aan kop in Top-200 van Nederland

AFC is opnieuw uitgeroepen tot de beste amateurclub van Nederland. De Amsterdammers staan stijf aan kop in de Top 200 van hoogstspelende amateurclubs van het land, samengesteld door De Voetbaltrainer. Be Quick 1887 is de nieuwe nummer twee, doordat UNA is gezakt naar de vierde plaats. Met stip binnengekomen in de top-3 is Koninklijke HFC. De Haarlemmers hebben in vier jaar tijd de sprong gemaakt van plaats 88 naar plek 3.

Koninklijke HFC heeft hoge doelen

Gertjan Tamerus is naast speler ook Hoofd Jeugdopleidingen van Koninklijke HFC en laat aan De Voetbaltrainer weten blij te zijn met de ontwikkeling. “Een jaar of vijf geleden sprak HFC een ambitieuze doelstelling uit: elk standaardelftal moest in de Tweede Divisie voetballen. Daar werd toen om gelachen. Maar inmiddels speelt onze Onder 19-1 op dat  niveau en de Onder 17/15/13-1 hebben goede promotiekansen. Dat kun je niet los zien van de jeugdtrainers. Veel van hen hebben een verleden bij een bvo. Op zowel de eerste als tweede jeugdelftallen zitten gediplomeerde trainers. Toch zegt zo’n papiertje niet alles. Wij zoeken vooral trainers die in zichzelf willen investeren. Die bij wijze van spreken twintig uren per week werken, terwijl ze voor tien betaald krijgen. Puur vanuit de passie voor het voetbal, en omdat ze spelers beter willen maken.”

Flinke stijgers en dalers

De gehele top-10 wordt gevuld met clubs uit de Tweede Divisie en Derde Divisie, met uitzondering van Zeeburgia. de Amsterdammers staan op een achtste plaats. Barendrecht (5), OJC Rosmalen (6), Excelsior Maassluis (7), Quick Boys (9) en Quick’20 (10) maken de top-10 compleet. Daarbij zijn Maasluis (vanaf 18) en Quick Boys (vanaf 17) flinke stijgers. Opvallend daarnaast is ook de grote sprong van De Treffers. De Groesbeekse club is doorgestoten van 50 naar 14. Grote daler is JVC Cuijk van 8 naar 23. Vakblad De Voetbaltrainer heeft via deze lijst het competitieniveau van de Nederlandse amateurclubs tegen het licht gehouden, waarbij werd gekeken naar het competitieniveau van acht jeugdteams (Onder 19-1/2, Onder 17-1/2, Onder 15-1/2, Onder 13-1/2) en het eerste team.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD