zondag, 21 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieAFC-assistenman Grootfaam: "Aantal clubs hebben me benaderd"

AFC-assistenman Grootfaam: “Aantal clubs hebben me benaderd”

AFC-voetballer Melvin Grootfaam scoorde eerder dit seizoen een absolute beauty tegen TEC en heeft ook later nog van zich laten horen. We hebben het hier immers wel over de voorzettenkoning van de Tweede Divisie, met maar liefst zeven assists. TweedeDivisie.org ging op onderzoek uit: wordt Grootfaam al herkend in de diverse Albert Heijns van Amsterdam?

Bekende Amsterdammer na een wereldsolo

Ook de speler van AFC zelf zag dat de halve wereld met zijn doelpunt aan de haal ging. “Iedereen ging mijn doelpunt delen op Facebook en een aantal sites hebben hem ook geplaatst, het is leuk om jezelf voorbij te zien komen op het internet.”

Ook in de persoonlijke kring kreeg hij behoorlijk wat reacties. “Al mijn vrienden waren toevallig bij die wedstrijd, dus die hadden mijn goal eerder gezien dan de rest van de wereld. Maar ik heb zeker goede reacties gehad van vrienden en familieleden.” Nu de hamvraag: wordt hij al herkend in Amsterdam? “In het uitgaansleven is dat wel zo ja, dat mensen op me afstappen met de boodschap: hé, jij bent toch van die goal?”

https://www.youtube.com/watch?v=T-zx6lPW7WU

Altijd al een assistenman

Het is natuurlijk de kunst om de bal net dat laatste zetje te geven, maar ook de assist is van het grootst mogelijke belang. “Ik ben eigenlijk nooit echt een doelpuntenmaker geweest, ik was altijd een assistenman. Als ik een mannetje voorbij ben, probeer ik er altijd rendement uit te halen. Meestal is dat rendement toch voor de goal. Ik zie heel snel de vrije man en dat is gewoon fijn. Maar een assist is geen assist als hij niet afgemaakt wordt. Ik geef dus ook alle credits aan de afmakers.” Daar voegt Grootfaam nog aan toe: “Ik vind het allebei even belangrijk, maar het is ook leuk als je een keer een goaltje maakt.”

Danny Koevermans achterna?

Tussen 2011 en 2013 mocht de middenvelder ruiken aan het profvoetbal bij Telstar, maar nu voelt hij zich op zijn plek bij AFC. “Ik heb altijd gezegd dat ik voor het hoogste niveau wil gaan, maar ik ben nu wel bewust van het feit dat ik wat ouder word. Op dit moment moet ik gewoon tevreden zijn met wat ik nu halen kan, maar ik wil wel alles eruit halen wat erin zit.” In de maand augustus van dit jaar werd Grootfaam 26. “In de voetbalwereld is dat toch wel redelijk oud. Danny Koevermans die op latere leeftijd doorbrak? Ja, de wonderen zijn de wereld nog niet uit, maar je moet wel realistisch blijven.”

Langer verblijf op Goed Genoeg nog niet zeker

Of Grootfaam bij AFC zal blijven weet hij op dit moment nog niet. “Er zijn een aantal clubs die me hebben benaderd, waaronder AFC voor een verlenging. Dus we zijn nog een beetje aan het kijken wat er allemaal gaat gebeuren. Ik kan nu nog niet zeggen wat ik volgend seizoen ga doen.” Wat wel duidelijk is, is dat het goed gaat met AFC, de club staat derde en heeft zeker nog uitzicht op het kampioenschap.

Durf wel uit te spreken dat Jong AZ kampioen wordt

“Ik zeg altijd: als je kampioen kan worden, moet je zeker de ambitie hebben om dat ook te bereiken. We staan nu derde en eigenlijk durf ik wel al uit te spreken dat Jong AZ kampioen gaat worden, maar ik vind wel dat we moeten strijden en de punten moeten pakken tegen al die clubs.” Dat hij voetballers als Fred Friday tegenkomt in de Tweede Divisie vindt Grootfaam eigenlijk helemaal niet erg. “Ik vind het wel oké, je kunt alleen maar beter worden van dat soort gasten. Ikzelf geniet ook wel van voetballers die aardig een balletje kunnen trappen, dus ik vind het alleen maar fijn. Zij trainen natuurlijk wel elke dag en wij maar drie keer per week, dus dat wij mee kunnen is een compliment aan ons.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD