dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlClubsBVV BarendrechtAdrie Poldervaart verlaat Barendrecht voor Excelsior

Adrie Poldervaart verlaat Barendrecht voor Excelsior

Adrie Poldervaart verlaat Barendrecht voor zijn eerste trainersklus in het betaald voetbal. De 47-jarige oefenmeester tekent een contract voor twee seizoenen bij eredivisionist Excelsior, meldt Voetbal International.

Aantrekkelijk voetbal
Poldervaart behaalde onlangs zijn diploma van de cursus Coach Betaald Voetbal. Hij was de afgelopen drie seizoenen trainer van Barendrecht en presteerde afgelopen seizoen met een vierde plaats uitstekend. Belangrijker nog is dat de ploeg aantrekkelijk en gevarieerd voetbal laat spelen. In het verleden won hij als trainer van Zwaluwen Vlaardingen al eens de Rinus Michels Award voor beste amateurtrainer.

Innovatief
Bij Excelsior zal Poldervaart nauwelijks aanpassingstijd nodig hebben. Als fysiotherapeut werkte hij al 25 jaar lang bij de club. In Kralingen volgt hij Mitchell van der Gaag op, die naar NAC Breda vertrekt. Aanvankelijk was Poldervaart geen kandidaat voor de vacante functie, maar dat veranderde toen algemeen directeur Ferry de Haan afzeggingen van zowel Marcel Keizer als Ernest Faber ontving. ,,Adrie voldoet aan het functie-profiel. Hij is innovatief, heeft bewezen met beperkte middelen te kunnen werken en laat zijn elftallen herkenbaar voetbal spelen”, stelt De Haan tegenover VI.

Derde
De Tweede Divisie levert deze zomer dus drie trainers af aan het profvoetbal, nadat eerder al Danny Buijs (FC Groningen) en Jeroen Rijsdijk (Sparta) een contract tekenden. Poldervaart wordt vandaag gepresenteerd. Niet bekend is nog welke kandidaten op het opvolgingslijstje van Barendrecht prijken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD