maandag, november 29, 2021
HomeClubsADO'20ADO'20 baalt van bekerloting Ajax-Barendrecht en verliest bij Dongen

ADO’20 baalt van bekerloting Ajax-Barendrecht en verliest bij Dongen

De onvermijdelijke  áls-vraag’ klonk deze week herhaaldelijk op De Vlotter. ADO’20 werd woensdag uitgeschakeld in de eerste ronde van de KNVB-beker. De ploeg van Roy van der Mije leidde lange tijd met 2-0, maar kon niet op tegen een Joey Jongman van Barendrecht, die met een afstandsschot doelman Haggerty passeerde, 2-3.

Alle ogen waren bij de Heemskerkers niet alleen gericht op het uitduel bij Dongen, deze zondag, maar ook op de bekerloting van Barendrecht. Want wat ‘als’ ADO’20 in de koker had gezeten. Het bange vermoeden kwam uit, Barendrecht lootte uit tegen AFC Ajax.

Een enkele senior binnen de club stond nog het duel van 3 juni 1973 op het netvlies, destijds speelde vierdeklasser ADO’20 op Hemelvaartsdag tegen Ajax. En ging met 5-1 ten onder.

Zondag togen de Heemskerkers naar Dongen. Voor rust leidde de thuisploeg al met 2-0. Jari Koenraat rondde een mooie aanval af, die begon met een interceptie op het middenveld van Luuk Hultermans. Theo Martens schoot, net als tegen Blauw-Geel’38, een vrije trap achter de weer teruggekeerde doelman Boom.

Mart van Bree en spits Sel Bastmeijer hadden mogelijkheden op de 3-0, maar waren niet scherp genoeg. ADO’20 was in de tweede helft wel de betere ploeg maar kwam niet verder dan één treffer.

Het was voor Dongen de derde zege op rij.

Overstappen naar zzp-boekhouder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS