maandag, 15 april 2024
Voetbal247.nlClubsADO Den HaagADO Den Haag wint eerste inhaalduel dankzij late goal Catic

ADO Den Haag wint eerste inhaalduel dankzij late goal Catic

ADO Den Haag heeft maandagavond in eigen huis Telstar met 2-1 verslagen. Het was de eerste overwinning voor ADO Den Haag sinds 6 februari en de eerste driepunter onder leiding van trainer Giovanni Franken. Door de zege stijgt ADO Den Haag naar de zesde plaats met een achterstand van acht verliespunten op de tweede plek.

Vanwege stormschade in het Cars Jeans Stadion werd het duel van ADO Den Haag tegen Telstar in eerste instantie uitgesteld en moesten beide ploegen na slechts twee rustdagen maandag weer aan de bak. Nadat Bourard en Steijn verzuimden ADO Den Haag al vroeg op voorsprong te zetten, kreeg Telstar via Van Doorm en Plet (lat) voor rust twee enorme kansen op de openingstreffer. Ook Bourard raakte in de eerste helft met een mislukte voorzet nog de lat.

Al snel in de tweede helft bracht Verheydt zijn ADO Den Haag op voorsprong door een zelf gekregen strafschop onberispelijk langs doelman Koeman te schieten. Het was alweer de 22e seizoenstreffer van de Haagse clubtopscorer. Omdat Klas en Verheydt (paal) kansen op een grotere voorsprong lieten liggen, bleef het spannend in Den Haag en scoorde Plet tien minuten voor tijd op aangeven van invaller en Ajax-huurling de gelijkmaker. Catic zorgde vijf minuten voor tijd alsnog voor de Haagse overwinning met zijn vijfde seizoenstreffer.

Door de nederlaag zakt de ploeg van trainer Andries Jonker naar de zestiende plaats en passeert ADO Den Haag Roda JC weer op de ranglijst. ADO Den Haag vervolgt vrijdagavond met de derde wedstrijd binnen acht dagen in en tegen Dordrecht de competitie, terwijl Telstar zondag op bezoek gaat bij koploper FC Emmen.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]