woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlClubsADO Den HaagADO Den Haag en Roda JC halen versterkingen uit de Eredivisie

ADO Den Haag en Roda JC halen versterkingen uit de Eredivisie

In de strijd om promotie naar de Eredivisie hebben ADO Den Haag en Roda JC op de valreep hun selectie versterkt. ADO Den Haag huurt doelman Alessandro Damen van Heracles Almelo terwijl Roda JC middenvelder Davy van den Berg van FC Utrecht naar Limburg haalt.

Vanwege blessureleed bij de keepers Luuk Koopmans en Youri Schoonderwaldt moest ADO Den Haag op zoek naar een extra doelman. Zondag hield ADO Den Haag met de jeugdige doelman Hugo Wentges in de basis de nul tegen De Graafschap: 0-0. Met de komst van Alessandro Damen heeft trainer Ruud Brood een ervaren doelman naar Den Haag gehaald, de keeper speelde bij Excelsior 37 duels in de Eredivisie en 60 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Damen is een 31-jarige doelverdediger die afgelopen zomer de overstap van Excelsior naar Heracles Almelo maakte. In Almelo bleef Blaswich echter de eerste keuze, waardoor Damen in de Eredivisie niet tot speelminuten kwam. Op de website van ADO Den Haag zegt trainer Brood het volgende over de komst van Damen: “We weten dat het in deze periode niet makkelijk is om een ervaren keeper aan te trekken. Ik heb Damen regelmatig aan het werk gezien in zijn periode bij Excelsior en ik denk dat hij met zijn persoonlijkheid en uitstraling uitstekend bij deze groep zal passen”.

Roda JC biedt trainer Jurgen Streppel met de komst van Davy van den Berg extra mogelijkheden op het middenveld. Van den Berg  is een 21-jarige middenvelder die al een tijd op zijn doorbraak bij FC Utrecht aan het wachten is en zijn competitiewedstrijden hoofdzakelijk voor Jong FC Utrecht speelt. In de winter van 2019 maakte Van den Berg de overstap van PSV naar FC Utrecht, waar hij tot 40 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie kwam en tot drie optredens in de hoofdmacht. Van den Berg maakte op 29 augustus 2021 in de gewonnen wedstrijd tegen Feyenoord  als invaller zijn debuut in de Eredivisie. De middenvelder wordt door Roda JC tot het einde van het seizoen gehuurd en heeft nog een contract tot medio 2023 in Utrecht.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]