woensdag, 24 juli 2024
Voetbal247.nlClubsACVACV wint maar degradeert, ONS Sneek ontsnapt en Spijkenisse verrast

ACV wint maar degradeert, ONS Sneek ontsnapt en Spijkenisse verrast

ACV komt komend seizoen uit in de hoofdklasse, de ploeg uit Assen won de uitwedstrijd van Quick Boys (3-4), maar zag concurrent Spijkenisse ook drie punten pakken in en tegen Capelle (1-2). ONS Sneek verloor van Jong FC Groningen, maar door de nederlaag van Capelle ontloopt men de nacompetitie. 

Capelle – Spijkenisse
In de degradatiekraker in het Rijnmond gebied kwam Spijkenisse na twaalf minuten op voorsprong. Een vrije trap van Jardim werd door Adams binnengekopt (0-1). Pas in de 79ste minuut kwam Capelle op gelijke hoogte met Spijkenisse (1-1). Zes minuten later werd het duel beslist in het voordeel van de gasten, Felino Jardim zorgde voor opluchting bij Spijkenisse (1-2).

Quick Boys – ACV
In de 26ste minuut kwamen de gasten uit Assen op voorsprong. Een kopbal van Marco van der Heide werd nog gestopt door doelman Jesper Hogedoorn, maar in de rebound was Nick Westebring trefzeker (0-1). In de 36ste minuut was er een curieus moment, een verdediger van Quick Boys maakte hands terwijl hij van mening was dat er op hem een overtreding gemaakt werd. ACV nam de vrije trap snel en Marco van der Heide kreeg een mooie schietkans, de bal spatte echter uiteen op de paal. In de 41ste minuut leek ACV de voorsprong te verdubbelen, maar in de 1 tegen 1 was doelman Hogedoorn de winnaar tegen Justin Mulder. Net voor de pauze was Quick Boys trefzeker, op aangeven van Delano á Cohen kopte Kenny Anderson binnen (1-1). Dit was echter niet de laatste treffer van de eerste helft. Het gejuich was nog niet verdwenen toen Dennis Molema raak schoot in het voordeel van de gasten (1-2).

In de 62ste minuut leek Van der Heide op weg naar de voortijdige beslissing van het duel, zijn boogbal verdween echter naast het doel van Quick Boys. In de 68ste minuut was het wel raak, maar dan in het voordeel van de thuisploeg. Kenny Anderson zorgde met zijn doelpunt voor de 2-2. ACV wenste zich niet neer te leggen bij een puntendeling en in de 78ste minuut kreeg men loon naar werken. Richard Mulder produceerde de 2-3. Vier minuten later was de voorsprong al weer verdwenen toen Arie de Vreugd de 3-3 op het scorebord wist te zetten. ACV wist het duel in de slotfase alsnog naar zich toe te trekken door Gijs Jasper (3-4).

Jong Groningen – ONS Sneek
De thuisploeg kwam in de eerste helft op voorsprong dor een treffer van David Brown (1-0). Dit bleek na negentig minuten spelen de beslissende treffer te zijn geweest.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD