Volg ons

ACV

ACV-trainer Fred de Boer realistisch na nederlaag: ‘Tegenstanders zijn soms een maatje te groot’

ACV-trainer Fred de Boer realistisch na nederlaag: ‘Tegenstanders zijn soms een maatje te groot’

Sparta Nijkerk boekte, zoals vooraf verwacht mocht worden een vrij eenvoudige zege op ACV (4-0). Na afloop van de wedstrijd verscheen trainer/coach Fred de Boer van de verliezende formatie voor de camera van RTV Drenthe waarbij hij blijk gaf van een zeer realistische kijk op zaken.

Complimenten
De Boer was niet verrast door het verschil in kwaliteit tussen zijn ploeg en Sparta Nijkerk. ,,Ik ben een realist. Ik heb een paar weken geleden al een interview gegeven over de competitiestart, alles wat ik daar zei klopt en alle verwachtingen die ik heb voor dit niveau komen uit. We hebben een jong en enthousiast team, maar de tegenstanders zijn soms een maatje te groot. Misschien zelfs soms wel twee maten te groot. Iedereen die deze wedstrijd heeft gezien heeft dat kunnen zien. Uiteindelijk hebben wij in de wedstrijd tien kansen tegen gehad en vier goals en zelf drie kansen gecreëerd . Ik denk dat dit grote kansen waren, maar het verschil is duidelijk. Ze voetballen makkelijker en zijn beter in alle linies. Een compliment voor hun, het is echt een topteam. Ik denk dat het publiek van ze genoten heeft en ik heb uiteindelijk ook genoten van mijn team. Als je zo achter komt en dan toch overeind kan blijven, mentaal in denken en doen. We moeten wel snel lessen leren”, aldus De Boer tegenover de camera van RTV Drenthe.

,,Ze voetballen makkelijker en zijn beter in alle linies”

Titelkandidaat
Het moet beter bij ACV, dat weet ook de hoofdtrainer. Het vertrouwen dat dit zal lukken is vanzelfsprekend aanwezig bij De Boer. ,,Ik hoop niet dat elke tegenstander zo goed is, daar ben ik heel eerlijk in. Dit is één van de titelkandidaten, maar er zijn er meerdere. Alles moet beter en dat kan, daarvoor heb je niveau nodig om tegen te spelen en dat doen wij nu. We kunnen niet klagen over tegenstanders, die krijgen we voor onze kiezen. Aan de ene kant teleurgesteld, andere kant realistisch en de andere kant positief want ik zie de groei wel.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over ACV