Volg ons

Aan het woord

ACV-trainer De Boer: ‘We weten waarom we op één na laatste staan en niet hoger’

ACV-trainer De Boer: ‘We weten waarom we op één na laatste staan en niet hoger’

ACV boekte zaterdagmiddag in Utrecht een broodnodige zege in de strijd tegen degradatie. De ploeg uit Assen won de uitwedstrijd tegen Magreb’90 (3-5). Trainer Fred de Boer was vanzelfsprekend tevreden met de drie punten, maar baalde dat zijn ploeg de kans liet liggen om aan het doelsaldo te werken. 

Onrustig
Na zes minuten spelen stond op het scorebord een 0-2 voorsprong te lezen voor ACV, een grote zege leek in de maak. Magreb’90 wist vervolgens echter terug te komen tot 2-2.  “We hadden in ons eentje het doelsaldo helemaal recht kunnen trekken en dat hebben we zelf nagelaten. We hebben bizarre kansen gehad maar we waren onrustig in de kop en onrustig aan de bal”, aldus De Boer tegenover RTV Drenthe.

Degradatiestrijd
Door de zege op Magreb’90 en de grote nederlaag van Spijkenisse heeft ACV weer een reële kans om directe degradatie te voorkomen. ,,We hebben terecht gewonnen van Magreb, maar we weten ook waarom we op één na laatste staan in de derde divisie en niet hoger. Door het verlies van Spijkenisse hebben we weer aansluiting, maar we staan nog één punt achter en ik heb ook tegen de jongens gezegd dat doelsaldo niet eerder telt dan wanneer we gelijk staan. Deze zege helpt wel, we doen iets goeds, maar we zitten aan de grens van wat we kunnen,”

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Aan het woord