maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieACV klopt streekgenoot Harkema, sterk VVOG verslaat Jong FC Twente

ACV klopt streekgenoot Harkema, sterk VVOG verslaat Jong FC Twente

ACV heeft in de streekderby afgerekend met Harkemase Boys. De Asser formatie won met 3-1. VVOG stond als een huis tegen Jong FC Twente en boekte een nipte zege: 1-0.

ACV – Harkemase Boys 3-1
De streekderby tussen ACV en Harkemase Boys kende een uitstekende start voor de thuisploeg. Al na tien minuten nam de Asser ploeg de leiding via Pascal Huser, die een voorzet van Romano Djababoe tot doelpunt promoveerde. Een afstandschot een kleine tien minuten later van Thomas Metzemaekers verdubbelde de marge. Na een half uur kregen de Harekieten wat meer grip op het duel en kreeg het meerdere kansen. Evengoed werd de rust opgezocht met een 2-0 stand.

Na de pauze trokken de Friezen de stijgende lijn van de eerste helft door en was het al vrij snel Karel IJzerman die profiteerde van matig uitverdedigen bij ACV: 2-1. ACV moest na een klein uur wel verder met tien man, nadat Guus de Vries zijn tweede gele kaart zag voor het onschadelijk maken van een gevaarlijke aanval. Lang kon Harkema niet genieten van de nummerieke meerderheid, want al vrij snel kreeg ook Karel IJzerman zijn tweede gele kaart. Met tien tegen tien wist ACV de zege over de streep te trekken. Dat had het al kunnen doen bij de strafschop van Bouius, maar zijn inzet werd gestopt door doelman Woerig. In blessuretijd viel de 3-1 alsnog via Djababoe.

VVOG – Jong Twente 1-0
VVOG had haar zaakjes goed voor elkaar tegen de beloften van FC Twente. In een gelijkopgaande eerste helft kregen beide ploegen wel wat kansjes, maar gescoord werd er niet. Na rust brak Pernelly Biya de ban door een steekpass te verzilveren. Met dank aan doelman Frans Koornberg, die verschillende kansen van Jong FC Twente onschadelijk maakte, behield VVOG haar voorsprong. De ingevallen Guido de Graaf had bovendien de beslissing op zijn schoen, maar zijn inzet was te zacht.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD