Volg ons

Derde Divisie

ACV boekt verrassende zege bij Harkemase Boys

ACV boekt verrassende zege bij Harkemase Boys

De stortvloed aan afgelastingen zorgt ervoor dat reeds in maart midweeks inhalen de realiteit is geworden. Op de Bosk won ACV verrassend met 1-2 van Harkemase Boys en sleepte daarmee zeer belangrijke punten binnen.

De eerste grote mogelijkheid was voor de Friezen, die dachten zelfs doeltreffend te zijn. Robert Stelpstra dacht te scoren, maar deed dat in buitenspelpositie. Halverwege de eerste helft was een voorzet van Ibrahim Sillah gevaarlijk. De bal waaide haast het doel in, maar doelman Jansema kon nog redden. Enkele minuten later was het alsnog de thuisploeg die scoorde. Niet adequaat verdedigen in de ACV-defensie bood Berwout Beimers de gelegenheid de 1-0 te maken.

Direct daarna ontstond aan de andere kant een vrijwel identieke situatie. Nu was het Daniël Schans die raak schoot: 1-1. In de blessuretijd van de eerste helft werd het zelfs 1-2 door Justin Mulder, nadat namens de Harekieten vlak daarvoor een schot van Dennis van Duinen net naast vloog.

Na rust koos ACV er, gezien de situatie waarin de Asser club zich op de ranglijst bevindt, logischerwijs voor om de voorsprong te verdedigen. Het zorgde er voor dat de kansen zeer schaars waren in de tweede helft en het duel eindigde in 1-2.

Advertentie
Advertentie

Meer over Derde Divisie