maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlClubsACVACV Assen gaat nieuwe seizoen in met oude bekende als trainer

ACV Assen gaat nieuwe seizoen in met oude bekende als trainer

Het was al even bekend dat trainer Fred de Boer zou stoppen bij derde divisionist ACV Assen. Na het corona-jaar wou de trainer graag nog één keer met een normaal jaar afsluiten. Dat lijkt nu ook in het water te vallen, maar ACV Assen heeft wel alvast doorgepakt en een nieuwe trainer gestrikt. 

Die nieuwe trainer is een oude bekende van de club. De 49-jarige Ruud Jalving komt over van FC Emmen onder 21 en keert dus terug op bekend terrein. Jalving speelde negen seizoenen lang voor ACV en wist 71 keer te scoren. In 2008 nam Ruud Jalving als voetballer afscheid van ACV met een degradatie uit de Hoofdklasse.

Destijds werd hij al benoemd tot lid van verdienste van ACV en met die titel gaat hij nu aan de slag als coach. De opvolger van Fred de Boer is blij met zijn voorganger: ‘Hij heeft het heel goed gedaan. Ik heb ook nog onder hem getraind’. Fred de Boer begon met de club in de Hoofdklasse en laat de club achter in de derde divisie. Momenteel staat ACV op een keurige 10de plek in de derde divisie zaterdag.

Het YouTube-kanaal van ACV Assen sprak alvast met de nieuwe trainer.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD