woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie Zaterdag'Achttien profclubs willen beloftenteam laten instromen'

‘Achttien profclubs willen beloftenteam laten instromen’

De betaald voetbalclubs hadden tot 15 april de tijd om kenbaar te maken of ze alsnog in willen stromen in de voetbalpiramide. Naar nu blijkt zijn er maar liefst achttien clubs die hier aanspraak op willen maken. Zij vormen komend seizoen dan ook de Eredivisie beloftencompetitie, om uit te maken wie in welke divisie zal instromen.

Dringen om een plekje

Feyenoord, PEC Zwolle, sc Heerenveen, Willem II, Go Ahead Eagles, NEC, SC Cambuur en NAC Breda lieten eerder al weten dat ze graag willen instromen in de voetbalpiramide. Dit zal vanaf het seizoen 2018-2019 gaan gebeuren, waardoor de clubs komend seizoen onderling gaan strijden in welke divisie ze zullen instromen. Het Brabants Dagblad meldt nu dat het om veel meer clubs gaat dan eerder gedacht. Zo hebben onder meer VVV Venlo, RKC Waalwijk en FC Emmen zich ook aangemeld.

Geld nog wel een factor

Nog niet van alle clubs die zich hebben aangemeld is het honderd procent zeker dat ze ook daadwerkelijk komend seizoen zullen deelnemen aan de Eredivisie én vervolgens zullen instromen. Diverse clubs hebben zich wel ingeschreven, maar moeten de financiën nog rond krijgen om een beloftenteam op de been te krijgen. Dit geldt voor FC Emmen en in een eerder stadium liet NAC Breda ook al weten dat er nog wel een financiële drempel moest worden genomen.

Komende maand duidelijkheid

De KNVB zal komende maand bekend maken welke rekenformules er worden gebruikt om een ranglijst op te maken voor de doorstroming. Een jaar geleden werd er bijvoorbeeld ook gekeken naar de prestaties van de hoogste jeugdelftallen. Daarnaast zal ook nog duidelijk moeten worden hoe en in welke divisies er clubs in gaan stromen. Door het grote aantal inschrijvingen zal dit in ieder geval tot de Hoofdklasse gaan reiken. De promotie-degradatieregeling tussen de Tweede Divisie, Derde Divisie, Hoofdklasse en vermoedelijk ook de Eerste Klasse zal hierdoor ook flink op de schop gaan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD