Volg ons

Overig amateurvoetbal

Achternaam verkeerd gespeld op wedstrijdformulier: acht duels schorsing

Achternaam verkeerd gespeld op wedstrijdformulier: acht duels schorsing

De aanklager van de KNVB wil doelman Arthur Raaymakers voor acht duels schorsen, omdat zijn achternaam anders gespeld stond op het wedstrijdformulier van zijn nieuwe club BSC uit Rossendaal. De aanklager vermoedt namelijk kwade opzet.

IJ of y
Bij de uitwedstrijd van BSC tegen Internos stond namelijk plots Arthur Raaijmakers op het wedstrijdformulier, met een ij in plaats van een y, schrijft BN De Stem. ,,Bij Cluzona in Wouw geloofden ze hun ogen niet: stond die verkeerde ij daar nu expres? Dit was toch hún oud-doelman? Die hadden ze helemaal nog niet vrijgegeven. Hij moest eerst nog spullen inleveren”, schrijft de krant. De zaak werd aanhangig gemaakt bij de KNVB, die een schikkingsvoorstel deed van acht duels omdat de doelman niet mocht spelen voor BSC. Ook dreigt de club een punt in mindering te krijgen en moet het betreffende duel worden overgespeeld.

Niet waterdicht
Raaymakers is zich van geen kwaad bewust: ,,Het overschrijvingssysteem van de KNVB is niet waterdicht. Als je iemand opzoekt in het systeem, moet een spelfoutje niet uitmaken. Vooral niet omdat het relatienummer, dat elke speler heeft, niet fout is ingevuld.” Club en speler kunnen tot dinsdag in beroep tegen de schorsing.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Overig amateurvoetbal