Volg ons

Hoofdklasse

ACHTERGROND | De opvallende metamorfose van DUNO Doorwerth

ACHTERGROND | De opvallende metamorfose van DUNO Doorwerth

Hoofdklasser Duno was de afgelopen weken druk bezig met de renovatie van de selectie. Ondanks dat het spelersbudget met meer dan driekwart verminderd werd, lijkt de zaterdagclub uit Doorwerth erin geslaagd te zijn een hoofdklassewaardige selectie op de been te krijgen.

Nadat begin april duidelijk werd dat hoofdsponsor Duno Air de jaarlijkse bijdrage aan Duno flink ging verminderen, stond de sportieve toekomst van de kleine Gelderse club op de tocht. Uiteindelijk verlaten elf selectiespelers de vereniging, waaronder drie onomstreden basisspelers. Verdediger Mats Grotenbreg maakt de overstap naar Hercules, aanvoerder Renzo van Duren gaat naar eersteklasser De Bataven en Ted Heijckmann speelt komend seizoen bij UDI’19. Aan de andere kant kan Duno ook elf nieuwe spelers verwelkomen, waarvan Wilco den Hartog (GVVV) en Cedric Badjeck (DFS) de bekendste namen zijn. Duno profiteerde hierbij van het einde van prestatievoetbal bij DFS door vier selectiespelers uit Opheusden naar Doorwerth te halen. Duno wist verder sterkhouders als doelman Patrick ter Mate, Jochem Jansen, Bart van Brakel en Roy Talsma te houden en hoopt dat spelers die al eerder uit de jeugdopleiding van De Graafschap en Vitesse werden overgenomen komend seizoen een vervolgstap zetten zoals Lars Hekkers, Giovanni Scharrenberg, Koen Huntelaar en Andreas Dusink.

Mats Grotenbreg vertrekt naar Hercules

Bij Duno wordt Anoush Dastgir de nieuwe trainer. De bondscoach van Afghanistan wordt de opvolger van Jan Oosterhuis en combineert Duno ook met het trainen van eersteklasser NEC op zondag. De 30-jarige oud-speler van onder meer NEC en VVV is enthousiast over zijn nieuwe club: ,,Mijn eerste indruk over Duno is positief, ik heb mensen ontmoet met een duidelijke visie die net als ik geloven in creatief denken en hard werken. Het past precies bij hoe ik in het leven sta: ik geloof niet in puur talent, met alleen talent kom je nergens en met hard werken overtref je talent. Succes is about mindset, not facilities”, stelt hij tegenover Voetbal247.nl.

Het trainen van een hoofdklasser past in de route die de ambitieuze Dastgir heeft uitgestippeld richting het volgen van de cursus Coach Betaald Voetbal. De sportieve mogelijkheden van Duno dit seizoen kan de in Wijchen wonende Dastgir lastig inschatten: ,,Toen ik het contract tekende, had Duno pas twee spelers vastgelegd en was er onzekerheid over de exacte samenstelling. Maar met een selectie van 19 spelers en 3 keepers ben ik erg tevreden. In deze fase is het moeilijk te zeggen wat een reële doelstelling voor komend seizoen is. Wat ik wel zeker weet is dat de spelersgroep enorm veel plezier gaat beleven, daarbij ben ik niet gekomen om minimaal te presteren”.

Nieuwe spelers (11): Michel Bakanga (Be Quick Zutphen), Zohair Labyad (Nieuw Utrecht), Jur Driessen (Jong NEC), Kerem Cifci (DFS), Tim Hendriks (SC Westervoort), Alper Yaldiz (DFS), Christian van Grieken (Palmar CF), Wilco den Hartog (GVVV), Zefanho Kiriwenno (DFS), Cedric Badjeck (DFS) en Jordy Kruissink (CHRC)

Vertrokken spelers (11): Shapoul Ali (SC NEC), Luuk Oosterling (DVS’33 Ermelo, was gehuurd), Shuremy Felomina (Real Lunet), Jean-Willy Mapinga (Achilles’29), Ted Heijckmann (UDI’19), Mats Grotenbreg (Hercules), Renzo van Duren (De Bataven), Rafael Boer (SDC Putten), Sam van Essen, Kurtley de Windt en Joey Godee.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Hoofdklasse