maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie Zaterdag'Acht extra Jong-teams stromen in, overige tien in aparte poule'

‘Acht extra Jong-teams stromen in, overige tien in aparte poule’

Als het aan de KNVB ligt, stromen er per 2018/2019 nog eens acht beloftenteams in de voetbalpiramide. Twee daarvan stromen in in de Derde Divisie, zes beginnen in de Hoofdklasse. De overige tien beloftenteams die zich hebben aangemeld om alsnog in de piramide in te stromen zullen gaan spelen in een aparte poule. Dat is het voorstel dat de voetbalbond, als uitvloeisel van veelvuldig overleg met een klankbordgroep, zal doen aan delegaties van besturen van alle clubs uit de tweede- en derde divisie tijdens een bijeenkomst op woensdag 28 juni.

Hete hangijzers

In Zeist zal dan gesproken en besloten worden over de instroom van beloftenteams na het komend seizoen en zal de competitie 2017 – 2018 gepresenteerd worden. Tevens zal gesproken worden over de andere hete hangijzers, zoals de omvang van beloftenteams, de dispensatieregels, de entourage rondom thuiswedstrijden van Jong-teams en de aantrekkelijkheid van promotie naar de Jupiler League voor amateurclubs.

Achttien clubs hebben zich aangemeld

Het meest ingrijpend is echter de instroming van extra beloftenteams. Omdat naast clubs die reeds deelnemen aan de Tweede of Derde Divisie, hebben zich in april nog eens 18 profclubs aangemeld om met hun beloften in te stromen in de voetbalpiramide. De KNVB zegt verrast te zijn door dat aantal en in overleg met zowel betaald- als amateurvoetbal te hebben gezocht naar een compromis. Dat is vooralsnog geformuleerd als twee extra teams die na komend seizoen instromen in de Derde Divisie plus zes Jong-teams in de Hoofdklasse. De overige beloftenteams zouden een eigen poule gaan vormen, waarbij jaarlijks twee beloftenteams promoveren en degraderen van en naar deze poule. Komend seizoen strijden de clubs onderling om wie in welke poule terecht gaat komen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD