woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieAchilles'29 strikt Dias de Oliviera en wil Van de Beek behouden

Achilles’29 strikt Dias de Oliviera en wil Van de Beek behouden

Na verschillende rechtszaken over de degradatie uit de Jupiler League lijkt Achilles’29 zich te hebben verzoend met afdaling naar de Tweede Divisie. De club uit Groesbeek is daarbij druk bezig haar selectie voor komend seizoen op orde te brengen. Achilles zet daarbij in op het behouden van Boy van de Beek en contracteerde Christoff Dias de Oliviera.

Anderhalf jaar in Zweden

Dias de Oliviera komt over van zondag tweedeklasser ZSGOWMS, waar hij het afgelopen half jaar speelde. Daarvoor speelde de 22-jarige middenvelder anderhalf jaar in Zweden, maar dat avontuur werd geen succes, mede door een blessure die hem vijf maanden buitenspel zette. In Groesbeek tekent hij een contract voor twee seizoenen.

“Ik ben heel blij met deze kans”, reageert Dias de Oliviera tegenover Het Amsterdamsche Voetbal. Begin mei speelde hij een testwedstrijd in Groesbeek, waar hij een goede indruk achterliet. “Ze willen bovenin meedoen in de Tweede Divisie. Dat klinkt goed, ik ben ook een speler die graag om de prijzen speelt. Ze zijn erg selectief en nemen de tijd voor de juiste spelers.”

Appel en een ei

Achilles ’29 heeft bovendien weinig trek om Boy van de Beek voor een appel en een ei te laten vertrekken. De middenvelder gaf aan graag in de Jupiler League actief te willen blijven en stond in de belangstelling van Almere City FC en Helmond Sport. Volgens De Gelderlander heeft Achilles echter een prijskaartje om zijn nek gehangen van liefst 125 duizend euro. Een bedrag dat niet te behappen is voor de geïnteresseerde Jupiler League-clubs.

“Aan alle spelers hangt een prijskaartje”, erkent technisch manager Frans Derks. “Er heeft zich nog geen enkele club gemeld voor een speler. Alleen een zaakwaarnemer heeft gevraagd naar de prijs van Boy. Toen heb ik een bedrag genoemd.” Van de Beek heeft in Groesbeek een contract tot de zomer van 2018.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD