donderdag, 20 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieAchilles'29 degradeert naar Tweede Divisie door strafpunten

Achilles’29 degradeert naar Tweede Divisie door strafpunten

Achilles’29 degradeert uit de Jupiler League naar de Tweede Divisie. De Groesbeekse club is de klos doordat de licentiecommissie drie punten in mindering heeft toegekend doordat de financiële doelstellingen niet waren gehaald. Achilles’29 ging nog in beroep, maar de commissie heeft volgens De Gelderlander besloten de puntenaftrek te handhaven. In 2013 maakte de Groesbeekse club als pilotclub de stap van de Topklasse naar de Jupiler League. De afgelopen jaren werd steeds een hogere eindklassering gerealiseerd, maar dit seizoen ging het mis.

Bizar seizoen voortijdig ten einde

Achilles’29 kende een bizar seizoen. Een kansloze eerste helft van de campagne leverde in de winterstop een flinke opruiming op. Veel spelers werden weggestuurd, waarvan de meeste in de Tweede Divisie gingen spelen zoals Thijs Hendriks (Spakenburg), Brian Boogers (UNA) en Migiel Zeller (TEC). Met verse krachten kwamen ook de resultaten en FC Dordrecht werd bijna achterhaald. Twee weken geleden was de achterstand zelfs tot in blessuretijd gedicht, tot Dordrecht toch nog gelijk maakte. Vanavond had Achilles’29 zich alsnog kunnen redden, maar door de puntenaftrek is dat nu voorbij.

Vraagteken rond Jong Achilles’29

Doordat Achilles’29 komend seizoen geen profclub meer is mag het beloftenteam ook niet meer in de voetbalpiramide uitkomen. Jong Achilles’29 zal daardoor verdwijnen. Momenteel strijdt dat team voor behoud in de Derde Divisie Zondag. Mocht handhaving gerealiseerd worden of nacompetitie behaald, is het nog niet duidelijk hoe de KNVB deze lege plek op gaat vullen. Dit tot irritatie van Julian’31 en UDI’19, deze clubs zijn met Jong Achilles in gevecht voor lijfsbehoud.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD