woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieAchilles '29 en IJsselmeervogels in evenwicht, zakelijke zege De Dijk

Achilles ’29 en IJsselmeervogels in evenwicht, zakelijke zege De Dijk

Achilles ’29 en IJsselmeervogels kwamen in een boeiend duel tot een 2-2 gelijkspel. De Dijk boekte haar tweede zege op rij. Ditmaal was de promovendus te sterk voor Jong Sparta.

Achilles ’29 – IJsselmeervogels 2-2
Het fraaie affiche op de Heikant werd al na elf minuten opgebroken door Berry Powel. Hij kopte een voorzet van Shanon Carmelia tegendraads binnen. De Amersfoorter kreeg vervolgens nog meerdere prima mogelijkheden, maar Achilles-doelman Timo Plattel kon zich onderscheiden. Na een half uur deed de thuisploeg wat terug. Een fraaie pass van Niels Wouters bereikte Niek Versteegen, die wel raad wist met de kans: 1-1. Oktay Öztürk was enkele minuten voor de pauze dichtbij de 1-2, maar hij trof de paal. In blessuretijd kreeg opnieuw Powel een grote kans.

Na de pauze nam Achilles ’29 de leiding: een vrije trap bereikte de geheel vrijstaande Niels Wouters, die raak kopte: 2-1. De Groesbeekers hielpen IJsselmeervogels, waar Willem Leushuis na zijn rentree voor het eerst weer op de bank zat, echter weer in het zadel door een onnodige tweede gele kaart voor verdediger Marijn de Kler. De Rooien roken bloed en gingen naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Een kleine twintig minuten voor tijd werd die ook gevonden via een harde vrije trap van de ingevallen Samir Merraki.

De Dijk – Jong Sparta 1-0
De Dijk is na twee speelronden nog foutloos. De formatie van coach Jochem Twisker boekte een zakelijke 1-0 zege op Jong Sparta, maar had wanneer het wat zorgvuldiger met haar overwicht en kansen was omgesprongen ook met ruimere marge kunnen winnen. Voor de pauze creëerden de Amsterdammers al de nodige mogelijkheden. De Dijk werd bovendien geholpen door een tweede gele kaart voor Spartaan Bradley Martis. Na de pauze zorgde Tim Ruder voor de enige en naar later bleek ook winnende treffer.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD