dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseAchilles '29Achilles-documaker: 'Familie Derks heeft echt wel ballen'

Achilles-documaker: ‘Familie Derks heeft echt wel ballen’

Komende week gaat de langverwachte documentaire over de teloorgang van Achilles ’29 in première. Maker Hans Heijnen blikt bij VICE Sports vooruit.

Hoofdrolspelers in de docu zijn Frans Derks, broer en toenmalig voorzitter Harrie en zus en bestuurslid Elrie, alsmede toenmalig trainer Eric Meijers. Veel voetballiefhebbers zijn benieuwd naar de docu, mede door de teaser die recent viral ging. ,,Wat aandacht betreft, was dat geweldig. Al vond de familie Derks het wel rampzalig om te zien. Dat begrijp ik ergens wel, maar zo’n teaser moet natuurlijk zo goed en hilarisch mogelijk zijn. Ik vond onze guerilla-tactiek, om het zo maar te zeggen, bij nader inzien misschien iets te heftig.”

Toch neemt Heijnen het ook op voor de familie Derks: ,,De familie Derks trekt zich nooit terug en heeft echt wel ballen. Zelfs na de degradatie uit de Jupiler League, toen ze dachten dat het draaien van de film voorbij was, bleven ze aardig. Ze vroegen me nooit om te stoppen, dat vond ik erg dapper. Maar ook wel weer dubbel.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD