woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieAchilles '29 wipt NAC uit beker, Katwijk, Kon HFC en FC Lisse...

Achilles ’29 wipt NAC uit beker, Katwijk, Kon HFC en FC Lisse winnen

Makkelijk ging het zeker niet, maar Katwijk, FC Lisse en Koninklijke HFC hebben zich voor de volgende bekerronde geplaatst. Achilles ’29 deed dat verrassend ook door NAC Breda te verslaan.


Achilles ’29 – NAC 4-3

Vorig seizoen nog spelend in dezelfde competitie, dit jaar twee divisies verschil. Evengoed wist Achilles ’29 voor een stunt te zorgen door eredivisieclub NAC Breda uit de beker te wippen. Rai Vloet bracht de Bredanaars nog wel aan de leiding, maar Imran Oulad Omar scoorde al snel gelijk. NAC ging evengoed rusten met een voorsprong dankzij Mets. Na de pauze namen de Groesbeekers het initiatief en de voorsprong over. Een benutten strafschop van Boy van den Beek, een treffer van Niek Wouters en een doelpunt van Shuremy Felomina gaven de mannen van Eric Meijers een comfortabele voorsprong van 4-2. Pas diep in blessuretijd wist NAC wat te forceren via Enevoldsen, maar dat was veel te laat om een stunt af te wenden.

Katwijk – Ter Leede 4-0
Het niveauverschil tussen Katwijk en Ter Leede mag dan eveneens twee divisies, daar was vanavond lange tijd niets van te merken. Ter Leede was zeker in de eerste helft zeer gretig. Hoewel de score anders doet vermoeden, was het lang een spannende wedstrijd op de Krom. Hoofdklasser Ter Leede wist bijna een helft stand te houden, tot Marciano Mengerink vlak voor de pauze de 1-0 maakte. Kilian Berkhout zorgde na rust voor de 2-0 en 3-0, waarna Mike van den Ban de eindstand op 4-0 bepaalde.

Staphorst – Koninklijke HFC 2-3

Koninklijke HFC had het behoorlijk lastig met Staphorst. De treffers vielen dan ook pas in de tweede helft. Kevin Sterling gleed een voorzet van Daniel van Son binnen, waarna de thuisploeg snel de 1-1 maakte na een eigen doelpunt van Wessel Boer. Roy Castien bracht de Haarlemmers weer op het juiste spoor, invaller Gert-Jan Tamerus scoorde de 1-3. In de slotfase maakte Rob Mijnheer nog de aansluitingstreffer, maar de ploeg van Ted Verdonkschot kwam niet meer in de problemen.

FC Lisse – Hoek 2-2 (Lisse wns)

FC Lisse mocht Martin van Eeuwijk zeer dankbaar zijn. De spelmaker is in de competitie geschorst, maar was tegen hoofdklasser Hoek cruciaal. Hij scoorde eerst na rust de belangrijke 1-0 na rust. Dat leek lang voldoende voor de volgende ronde in de beker, tot in blessuretijd Sidy Ceesay de bezoekers langszij schoot. In de verlenging ging het andersom. Rik Impens bracht de Zeeuwen op 1-2, maar nu maakte Van Eeuwijk er 2-2 van. In de slotminuten van de verlenging moest Justin Valk met zijn tweede gele kaart van het veld. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Net als in de vorige ronde tegen Excelsior Maassluis ontpopte keeper Wesley Storm (foto) zich tot de held van FC Lisse. Hij stopte twee penalty’s.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD