woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieAchilles '29 wint eindelijk, Van Eeuwijk dupeert FC Lisse opnieuw

Achilles ’29 wint eindelijk, Van Eeuwijk dupeert FC Lisse opnieuw

,,Wanneer gaat die het eens leren”, twitterde het officiële Twitter-account van FC Lisse na opnieuw een onnodige kaart voor Martin van Eeuwijk. De spelmaker dupeerde zijn club opnieuw door een oliedomme tweede gele kaart te krijgen. Niet lang daarna scoorde Achilles ’29 de 2-1.

Te vroeg het shirt uit
In Groesbeek speelde Van Eeuwijk pas zijn tweede duel na een lange schorsing, het gevolg van een rode kaart tegen HHC Hardenberg. Tegen Achilles ’29 ontving de creatieve en grillige middenvelder zijn tweede gele kaart op het moment dat trainer Robbert de Ruiter hem wilde wisselen. Van Eeuwijk trok bij het zien van het bord zijn shirt uit en kreeg van de scheidsrechter daarvoor geel. Het was zijn tweede en dus moest FC Lisse het duel met tien man uitspelen.

Rood Plattel
Achilles ’29 speelde op dat moment al een tijdje met een man minder, nadat doelman Timo Plattel na een klein kwartier met rood van het veld moest. FC Lisse kreeg bij die overtreding ook een strafschop, benut door Rowdy van der Putten. Het was de gelijkmaker, omdat Niek Wouters al na vier minuten Achilles aan de leiding had geschoten.

Reeks gestopt
FC Lisse nam na de rode kaart voor Plattel het initiatief, maar scoorde niet. Na rust durfde Achilles ’29 meer initiatief te nemen en kreeg het goede kansen. FC Lisse had het soms moeilijk en na het wegvallen van Van Eeuwijk werd de situatie er bepaald niet beter op. Twee minuten voor tijd schoot Imran Oulad Omar een vrije trap binnen en bezorgde daarmee Achilles ’29 de eerste zege na zes verloren duels op rij.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD