donderdag, februari 2, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieAchilles '29 schorst Frans Derks tijdens onderzoek naar uitbuiting buitenlandse voetballers

Achilles ’29 schorst Frans Derks tijdens onderzoek naar uitbuiting buitenlandse voetballers

Achilles ’29 heeft per direct technisch manager Frans Derks op non-actief gesteld vanwege een onderzoek naar uitbuiting van jonge buitenlandse voetballers. De kwestie is aangezwengeld door De Gelderlander, waar twee Amerikaanse spelers vandaag hun verhaal doen.

Erbarmelijke omstandigheden
Het tweetal zou voor duizenden euro’s zijn opgelicht door een Mexicaanse zaakwaarnemer, die hen een kans op een Europese voetbalcarrière voorspiegelde, te beginnen in Groesbeek. Beide spelers zouden 1500 euro hebben betaald voor hun periode van drie weken bij Achilles ’29. Hen werd voorgehouden dat ze een profcontract konden tekenen. Overnachten deden ze volgens de krant ‘onder erbarmelijke omstandigheden’, namelijk in de barruimte van partycentrum De Linde, mede-eigendom van Frans Derks.

Onderzoek
Derks zegt in een reactie aan De Gelderlander zich niet in het verhaal te herkennen. Voorzitter Pjotr van der Horst noemt de zaak ‘vreselijk’ en neemt deze hoog op. De club stelt een onderzoek in en in afwachting daarvan heeft het technisch manager Frans Derks geschorst.

Ander incident
De krant komt met nog een mogelijk incident, waarbij een voetballer uit Iran duizenden euro’s zou hebben moeten betalen aan een tussenpersoon voor een proefperiode bij Achilles ’29. ,,We werden gewaarschuwd, die jongen heeft volgens mij niet betaald en is ook niet naar Nederland gekomen”, stelt Van der Horst. ,,Frans zei daar niets van af te weten. We hebben het verhaal gemeld bij de KNVB. Zij adviseerden vooral om ver weg te blijven van dit soort praktijken. Ik ben er toen van uitgegaan dat het een incident was.”

Degradatie
Achilles ’29 kan vanmiddag degraderen uit de Derde Divisie, mede nadat het afgelopen weken tot tweemaal toe puntenaftrek kreeg vanwege het niet indienen van de vereiste jaarstukken. Degradatie vanmiddag zou de derde op rij zijn, nadat de Groesbeekse club twee jaar geleden uit de Eerste Divisie afdaalde en vorig seizoen ook in de Tweede Divisie niet boven de streep wist te eindigen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD