vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseAchilles '29'Achilles '29 overweegt serieus faillissement'

‘Achilles ’29 overweegt serieus faillissement’

De clubleiding van Achilles’29 overweegt serieus haar faillissement aan te vragen. Dat meldt De Gelderlander. Er zou zelfs al een zitting bij de rechtbank zijn gepland.

Uitgesteld
Die zitting zou volgens bronnen van de krant echter zijn uitgesteld. Het faillissement zou overwogen worden voor de bv van de voetbalclub, waarin het eerste elftal en het beloftenteam zijn ondergebracht. Het vrouwenteam van de club en de recreatieve elftallen vallen onder de vereniging zelf en zouden kunnen blijven bestaan.

Doorstart
Wanneer daadwerkelijk het faillissement zou worden aangevraagd, zijn alle spelers en stafleden transfervrij. Verschillende spelers zouden met het oog op die status reeds gesproken hebben met andere clubs, meldt De Gelderlander. Achilles ’29 hoopt echter dat het van de KNVB toestemming krijgt om een doorstart te maken in de Tweede Divisie en zou in dat geval met spelers en stafleden in gesprek willen gaan om over nieuwe verbintenissen te praten.

Salarisachterstand
Het is echter maar de vraag of de spelers daar open voor staan. Opnieuw is er sprake van een forse achterstand in het betalen van de salarissen. De selectie krijgt nog geld van oktober, november en december. Bij een faillissement neemt het UWV maximaal 13 weken salaris over.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD