woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseAchilles '29Achilles ’29 moet weer op zoek naar ander terrein; Germania zegt samenwerking...

Achilles ’29 moet weer op zoek naar ander terrein; Germania zegt samenwerking op

Op de website van de derde klasser Germania uit Groesbeek staat te lezen dat het de samenwerking met Achilles’29, die het eind 2019 aan ging per komende zomer op zegt. Reden daarvoor, zo geeft het bestuur aan, is dat beide clubs niet tot overeenstemming zijn gekomen om tot een officiële samenwerkingsovereenkomst. Er bestaat volgens het bestuur van Germania een te groot verschil van inzicht over de praktische invulling van die overeenkomst, zo meldt de website van Germania.

Overeen gekomen is dat Germania tot de zomer gastheer van Achilles ’29 blijft en dat de wegen daarna definitief zullen scheiden.

Het medium de Gelderlander weet ondertussen te melden dat er bij Germania irritaties zouden zijn ontstaan over het gedrag van bestuur en leden van Achilles ’29.

Voetbal247.nl informeert bij Pjotr van der Horst van Achilles ’29 of hij zich herkent in die kritiek.

“Nee, daar begrijp ik niets van en ik herken mij daar dus ook niet in. We waren in overleg over hoe we in de toekomst verder zouden gaan. Daarbij heeft zowel Germania als Achilles ’29 natuurlijk haar inbreng.”

  • Er wordt gesteld dat u “de baas” zou willen spelen.

Dat is onzin. Wij hebben wel bijvoorbeeld ingebracht dat we wat meer herkenning van onze club op het terrein zouden willen, bijvoorbeeld als ons eerste thuis speelt. Dat is ook logisch als je als speler een thuiswedstrijd te spelen hebt. Dan is bijvoorbeeld een wit / zwarte vlag, onze clubkleuren, wel op zijn plaats. En zo kun je nog wel meer zaken benoemen die onze spelers, leden en supporters wat meer zouden willen terug zien in de toekomst. Daar spraken we dus over met Germania.

  • Waren er meer heikele punten?

We waren in overleg over de verdeling van de opbrengsten van het clubhuis. Daar waren we zeker nog niet uit.

  • Maar er waren ook zaken die al wel goed liepen toch?

We waren al wel zo ver dat er jonge spelertjes van zowel Germania als Achilles ’29 gezamenlijk trainden. Die onderlinge samenwerking ging al wel goed.

  • U was dus enigszins verrast dat Germania de gesprekken stop zette?

Jawel. Omdat wij niet begrijpen dat wij worden weggezet als de arrogante partij die er de schuld van krijgt. Als u zegt dat wordt beweerd dat wij de baas proberen te spelen dan herken ik mij er niet in.

  • En wat nu?

We zijn in overleg met de gemeente. We hebben en houden nog steeds veel leden, die hebben we geïnformeerd en we hebben ook ondanks alle perikelen nog een grote supportersschare. En die zullen we ook behouden. Er zal ongetwijfeld ook voor dit probleem een oplossing komen.

Mocht de lezer dezes denken aan een hergebruik van sportpark de Heikant, het terrein waar de club tot 2019 speelde, dan kan die gedachte meteen vaarwel worden gezegd. Het terrein waar zo veel om te doen was tussen club en familie Derks is door laatstgenoemden ondertussen verkocht aan de projectontwikkelaar Jacobus van Veen. Weliswaar kwam het als mogelijk tijdelijk onderkomen voor NEC naar voren, echter op de wat langere termijn is er is op dit terrein een nieuwe woonwijk van 200 woningen voorzien. 

Theo Uphus

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD