zaterdag, 2 december 2023
Voetbal247.nlHoofdklasseAchilles '29Achilles '29 kampt opnieuw met achterstand in salarisbetaling

Achilles ’29 kampt opnieuw met achterstand in salarisbetaling

Achilles ’29 kampt opnieuw met een achterstand bij het betalen van de salarissen. Volgens De Gelderlander wachten de spelers van de Groesbeekse club op hun loon van november en een deel van oktober.

Extra bedrag
Spelers hebben vakbond VVCS gevraagd om een arbitragezaak tegen de club te beginnen bij de KNVB. ,,Achilles is vaker te laat geweest, maar toen heeft de club dat extra bedrag overgemaakt’’, zegt Ad Dieben van de spelersvakbond in de krant. ,,Nu is de club dat niet van plan, dus heeft de spelersgroep ons gevraagd actie te ondernemen.” De spelersgroep zou de late betaling van hun salaris inmiddels behoorlijk zat zijn.

Promotierecht
Bestuurslid Elrie Bakker-Derks van Achilles wijst onder meer met de beschuldigende vinger naar de KNVB: ,,Doordat de KNVB in oktober de promotieregeling heeft afgeschaft, kwamen we weer in de problemen. Het is elke maand kijken hoe het loopt. We moeten telkens opnieuw in gesprek met verschillende partijen. We houden ons hierbij aan de afspraken die met de spelersgroep en het personeel gemaakt zijn.”

Scenario’s
Over de toekomst van de club zegt ze bovendien: ,,We zijn met drie verschillende scenario’s bezig over de toekomst van de club, maar daar kan ik verder niet op ingaan. Wel verwacht ik dat we aan het einde van het jaar weten hoe we verder kunnen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD