zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseAchilles '29Achilles '29 heeft Braziliaanse miljoenenlening nog steeds niet binnen

Achilles ’29 heeft Braziliaanse miljoenenlening nog steeds niet binnen

Achilles ’29 maakte deze week voorlopig een einde aan de financiële problemen betreffende achterstallige spelerssalarissen, maar het geld waarmee die betaald zijn komt in ieder geval niet uit de inmiddels mythische miljoenenlening uit Brazilië. Het geleende geld had eigenlijk uiterlijk afgelopen maandag gestort moeten zijn op de bankrekening van de club.

Moeilijk uit te leggen
Dat stelt ondernemer Jan van Kesteren, voormalig hoofdsponsor en in het verleden meermaals helper van Achilles met financiële injecties, tegenover Omroep Gelderland: ,,Die Braziliaanse lening is nog altijd niet binnen. Het is moeilijk uit te leggen hoe het wel gelukt is.” De situatie van de Groesbeekse club laat hem niet onberoerd: ,,Natuurlijk is het heel moeilijk bij Achilles. Het gaat mij aan het hart. Ook ik heb er veel geld inzitten. Maar je houdt altijd hoop.”

Eerlijk blijven

Door het inlopen van de loonachterstand zit het werk voor Scott Calderwood, afgelopen tijd bemiddelaar tussen de selectie en bestuur, erop: ,,Het is zo belangrijk dat de spelers door zijn gegaan en bij één dag staken hielden. Als zij stoppen is het namelijk einde verhaal. Ik heb altijd tegen de club gezegd dat ze eerlijk moeten blijven anders raakt het vertrouwen op. De jongens wilden terecht weten waar ze aan toe waren. Ze hebben lang moeten wachten. Tot het eind van dit seizoen en ik verwacht ook daarna, kan er nu gelukkig betaald worden.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD