maandag, juli 4, 2022
HomeHoofdklasseAchilles '29Achilles '29 dichtbij faillissement

Achilles ’29 dichtbij faillissement

Achilles’29 moet op korte termijn al vrezen voor een faillissement. Volgens De Gelderlander heeft de Groesbeekse club geen cent in kas, kan het de accommodatiekosten niet betalen, heeft de club een onbekend bedrag aan schulden en voldoet het niet aan de licentievoorwaarden van voetbalbond KNVB.

Als een zwaard van Damocles hangen bovendien claims van buitenlandse clubs met betrekking tot oud-spelers, onder wie Nieuw-Zeelander Jesse Edge (foto), die opleidingsvergoedingen opeisen voor een bedrag van 75.000 euro. ,,Als die 75.000 euro wordt toegewezen, is het einde oefening”, stelde advocaat en toezichthouder Evert Vos gisteren in de rechtbank, waar een kort geding diende aangespannen door Arno Arts.

Tijdens de zitting gaf Vos een inkijkje in de inktzwarte situatie op de Heikant. ,,In de komende twee weken moet duidelijk worden of Achilles bestaansrecht heeft. Het nieuwe verenigingsbestuur, dat 13 augustus is aangesteld, verwacht dan duidelijk te hebben hoe groot het gat is in de begroting van vorig seizoen. De BV Achilles ging begin dit jaar failliet. De vereniging kwam daardoor ook in de financiële problemen. De contributie voor dit seizoen, zo’n 50.000 euro, is in de zomer gebruikt om de grootste gaten van vorig seizoen te dichten. Daardoor is er geen geld in kas om het huidige seizoen af te maken. De club kan de 9.000 euro per maand voor het gebruik van de accommodatie niet ophoesten. Die is door de familie Derks, van wie alleen Frans Derks nog actief is bij de club als technisch manager, ondergebracht in de Stichting Accommodatie Achilles’29 (STAA). De stichting is verantwoordelijk voor het aanpassen van het complex van Achilles zodat het voldoet aan de licentie-eisen van de KNVB. Anders trekt de voetbalbond de licentie in”, somt De Gelderlander op.

Achilles heeft zoals reeds gememoreerd geen cent te makken en krijgt ook nauwelijks inkomsten binnen, omdat het eerste elftal nauwelijks toeschouwers trekt. Mogelijk schiet de KNVB de club te hulp met subsidiegeld, zodra duidelijk is hoe groot de problemen zijn. Evengoed overweegt het bestuur van Achilles een faillissement, om daarna een doorstart te maken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS