zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseAchilles '29Achilles '29 breekt definitief met technisch manager Frans Derks

Achilles ’29 breekt definitief met technisch manager Frans Derks

Achilles ’29 neemt definitief afscheid van technisch manager en assistent-trainer Frans Derks. Dat heeft de club besloten, schrijft De Gelderlander.

De Groesbeekse club deed recentelijk onderzoek naar mogelijke uitbuiting van jonge buitenlandse voetballers door Derks. Daarnaast zou Derks spelers onder namen van anderen hebben mee laten doen bij Jong Achilles. Bij het beloftenteam zou Derks volgens de krant tevens op papier assistent zijn, maar in de praktijk regelmatig als hoofdcoach hebben gefungeerd.

,,We proberen als club weer iets goeds uit te stralen, daar helpen deze praktijken natuurlijk niet bij”, reageert voorzitter Pjotr van der Horst tegenover De Gelderlander. ,,Daarom zijn we tot dit besluit gekomen. Bovendien is Frans jarenlang technisch manager geweest. Het is tijd voor een frisse wind.”

Derks zelfs is het oneens met de beslissing en beraadt zich op juridische stappen. ,,Ten eerste ben ik volledig ten onrechte op 10 mei per app tijdelijk op non-actief gezet. Mij is vervolgens verteld dat er een grondig onderzoek zou volgen met hoor en wederhoor. Daarna heb niets meer vernomen tot ik op 31 mei ineens een mail ontving dat ik definitief uit mijn functie word gezet.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD