maandag, november 29, 2021
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZondagAbdel Malek el Hasnaoui heeft plezier hervonden bij OFC

Abdel Malek el Hasnaoui heeft plezier hervonden bij OFC

Gevraagd aan bezoekers van de wedstrijd tussen Blauw Geel en OFC naar de beste man van het veld was het geenszins vreemd dat de meesten zeiden: ,,Die nummer 8 van OFC”.

En achter die nummer 8 van de koploper gaat schuil de 27 jarige, in Amsterdam woonachtige, middenvelder Abdel Malek El Hasnaoui. De laatste twee competitiewedstrijden was hij goed voor belangrijke doelpunten. Zo wist hij vorige week tegen DEM (3-1 zege) te scoren; de winnende treffer zondag tegen Blauw Geel was wellicht nog belangrijker. Hij kroonde zich tot matchwinner en tevens behield OFC door de 3-2 overwinning de koppositie. Na afloop was Abdel blij. Begrijpelijk want niet alleen had hij ervoor gezorgd dat OFC koploper bleef maar ook had hij de bevestiging gekregen dat hij weer op de goede weg terug is.

De ‘conduitestaat’ van Abdel bekijkend staan daar toch wel een aantal fraaie clubs op. Hij begon zijn voetbalcarrière bij Ajax waar hij Onder 17, Onder 18, Onder 19 en Jong Ajax doorliep, kwam daarna uit voor PEC Zwolle waar hij te kampen kreeg met een blessure die hem lange tijd terugwierp. Via Jong AZ, FC Eindhoven, het Marokkaanse CR AI Hoceima kwam hij weer terug naar Nederland, speelde een seizoen bij Sportlust’46 (seizoen 20-21) om uiteindelijk bij OFC te belanden.

,,Een prima keus” aldus Abdel. ,,Ik heb bij OFC het plezier in het voetbal teruggevonden en het kan nog beter want ik draai nog niet op volle toeren.” Martin Haar over Abdel: Type Bergkamp, Robben. Trainers waaronder Abdel getraind heeft zijn enthousiast over hem.

Destijds bij Jong AZ zei Martin Haar over Abdel: ,,Een type Bergkamp, Robben. Goed overzicht, snelle omschakeling en een prima knaap om mee te werken”.

De huidige OFC-trainer Mulders noemt Abdel een strateeg. Abdel blijft er nuchter onder. Nog aspiraties voor het betaald voetbal? ,,Ik heb natuurlijk al heel wat ervaring opgedaan in het betaalde voetbal. Ik heb niet echt aspiraties meer in die richting. Ik heb het prima naar mijn zin hier in Oostzaan. Lekker dicht bij huis, gezellige selectie, wat wil je nog meer?”

Wat is je doelstelling dit seizoen? ,,Niet alleen is het behalen van het kampioenschap mijn doelstelling maar van de gehele selectie. Wij hebben een prima ploeg die iedere tegenstander kan verslaan. Sterke defensie en een voorhoede die weet wat scoren is. Het gaat goedkomen!”.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS