woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagAanvaller Schilders verruilt vv Dongen voor KFC Turnhout: 'Het is voor mij...

Aanvaller Schilders verruilt vv Dongen voor KFC Turnhout: ‘Het is voor mij weer een hele nieuwe uitdaging’

Thomas Schilders is komend seizoen niet meer te zien op de Nederlandse velden, maar op die van een van onze buurlanden, België. De aanvaller van vv Dongen trekt de deur achter zich dicht bij de ploeg uit de Derde Divisie van het zondagvoetbal en gaat spelen voor het Belgische KFC Turnhout.

Professionele aanpak
De nieuwe club van Schilders komt uit in de Tweede Klasse van het Belgische amateurvoetbal, het vierde niveau van het land. Het voorgaande seizoen was de aanvaller goed voor elf doelpunten in dienst van vv Dongen waarmee hij clubtopscorer werd. ,,Waarom ik deze stap maak? Mijn eerste gesprek bij KFC Turnhout was echt super goed, aardige mensen en een leuke club. Het is voor mij weer een hele nieuwe uitdaging. Je ziet aan alles dat ze het hier professioneel aanpakken. Ik wil mij daar verder ontwikkelen”, aldus de aanvaller tegenover Voetbal247.

Leuke periode
Schilders kijkt met een goed gevoel terug naar zijn periode bij Dongen. ,,Ik heb twee leuke jaren gehad bij deze club, maar ik was gewoon toe aan iets anders. De trainer van Turnhout is een paar keer komen kijken bij mijn wedstrijden en daarna heeft men contact met mij opgenomen. Daarna is het balletje als het ware gaan rollen.”

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD