Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

Aanvaller Blommestijn verruilt Ajax zaterdag voor FC Volendam

Aanvaller Blommestijn verruilt Ajax zaterdag voor FC Volendam

Koen Blommestijn heeft zijn laatste wedstrijd gespeelde voor de zaterdagamateurs van Ajax. De aanvaller plaatste een handtekening onder een contract tot medio 2022 bij FC Volendam, meldt laatstgenoemde club op de officiële kanalen. 

De pas twintigjarige aanvaller, die in eerste instantie aan zal sluiten bij het beloftenteam van de Volendammers, kende tot dusver een opvallende carrière. In het verleden kwam hij als jeugdspeler onder andere uit voor Legmeervogels, SV Argon en ASC Waterwijk. Vervolgens ging hij een half jaar op wereldreis waar hij bij meerdere universiteitsteams en clubs  mee trainde in de Verenigde Staten en Canada. Na zijn terugkeer naar Nederland begon hij bij FC Almere in de tweede klasse en het afgelopen seizoen maakte hij de overstap naar de amateurtak van Ajax. Nadat hij in het tweede elftal goed was voor negentien treffers in twaalf wedstrijden werd hij overgeheveld naar het eerste elftal waar hij goed was in de Derde Divisie voor vijf doelpunten in tien duels.

Op de website van FC Volendam gaf Blommestijn tekst en uitleg over zijn keuze om daar zijn loopbaan te vervolgen. “Scoren geeft mij het lekkerste gevoel dat er is. Ik leef voor het voetbal en ik heb hard gewerkt om dit te bereiken. Mijn droom als profvoetballer ga ik bij FC Volendam proberen te verwezenlijken. De trainers, spelprincipes en de aanvallende speelstijl spreken mij erg aan. Ik kijk uit naar een mooie periode waarin ik alle mogelijkheden krijg om mezelf te ontwikkelen.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag