dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieAanklager wil bijtende Van Eeuwijk twaalf maanden schorsen

Aanklager wil bijtende Van Eeuwijk twaalf maanden schorsen

De aanklager van de KNVB wil Martin van Eeuwijk voor liefst twaalf maanden schorsen, meldt Voetbal in de Bollenstreek.nl. Aanleiding is het ‘bijtincident’ in de wedstrijd van FC Lisse tegen HHC Hardenberg.

Bijtafdruk
Van Eeuwijk beet tijdens dat duel tegenstander Ashwin Manuhutu in diens been. De gebitsafdruk was na afloop van de wedstrijd nog zichtbaar en werd geregistreerd door Omroep West. ,,De ten laste legging is dat de speler zich op 19 mei schuldig heeft gemaakt aan het bijten van een tegenstander”, licht de KNVB toe. Het deed FC Lisse besluiten het contract met de creatieve
spelmaker per direct te ontbinden.

Quick Boys
In de tussentijd vond Van Eeuwijk onderdak bij Quick Boys. De Katwijkse club heeft nog niet gereageerd op de voorgestelde sanctie. Van Eeuwijk kan nog in beroep tegen het schikkingsvoorstel. Wat niet in zijn voordeel spreekt bij de tuchtcommissie is het feit dat hij afgelopen seizoen meerdere rode kaarten opliep.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD