vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlClubsAlmere City FCAangetrokken routinier Kees van Buuren mag niet spelen voor Jong Vitesse

Aangetrokken routinier Kees van Buuren mag niet spelen voor Jong Vitesse

Kees van Buuren is tussen wal en schip beland door de regelwijziging met betrekking tot de maximale leeftijd van spelers in beloftenteams. Vitesse nam de 31-jarige rechtsback over van Almere City FC om haar Jong-team van ervaring te voorzien, maar mag hem niet opstellen.

Mentor
Van Buuren zou een mentorrol krijgen bij de Arnhemse beloften, zoals Gino Bosz die afgelopen seizoen vertolkte. Nu beloftenteams echter geen spelers meer van boven de 23 jaar mogen opstellen, is Van Buuren niet meer speelgerechtigd.

Oplossing
Marc van Hintum, technisch directeur bij Vitesse, haalt in De Gelderlander uit naar de KNVB: ,,De reglementswijziging kwam vanuit het niets en vlak voor het nieuwe seizoen. Wij dachten onze zaken juist goed voor elkaar te hebben. Maar nu moeten we met Kees van Buuren aan tafel om tot een oplossing te komen.”

Leeftijdsdiscriminatie
Hij baalt ook stevig van de nieuwe regels, die beletten dat A-selectie spelers na een blessure ritme kunnen opdoen in het beloftenteam: ,,Om spelers vanuit het eerste team ritme te laten houden, moeten wij nu extra wedstrijden gaan organiseren. Dat is clubs alleen maar op kosten jagen en organisaties met extra taken opzadelen. Het is ook een vorm van leeftijdsdiscriminatie en competitievervalsing. Want de regels gelden dus niet voor alle teams. De topamateurs zetten volop gelouterde ex-profs in. En die spelen dan tegen jeugdteams.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD