maandag, 15 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieAanbevolen: Benefietwedstrijd voor hersteltraject Joey Snijders

Aanbevolen: Benefietwedstrijd voor hersteltraject Joey Snijders

Morgen (zaterdag 21 mei) is het sportpark van VVZA in Amersfoort het decor van een benefietwedstrijd voor Joey Snijders. Diverse prominenten, zowel uit het betaald voetbal als het amateurvoetbal, werken mee om geld in te zamelen dat enerzijds ten goede komt aan het hersteltraject van Snijders en tevens gebruikt wordt voor de stichting die zich inzet voor lotgenoten met ‘niet aangeboren hersenletsel’.

De organisatie heeft een veelzijdig programma samengesteld:

13.00 uur Clinic voor de jeugd onder leiding van Gert Kruys, Rick Kruys en Amersfoorter Bart Vriends (Go Ahead Eagles).

15.00 uur Benefietwedstrijd tussen (oud) GVVV, gecoacht door John de Wolf, en een team met Vrienden van Joey Snijders (met oa Atam Koroglu en Berry Powel), gecoacht door John van den Brom en Gert Kruys. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

Daarnaast is er rond het veld gelegenheid om kinderen te laten schminken en worden er schoonheidsbehandelingen aangeboden. Tevens zijn er diverse kraampjes met eten en drinken en wordt er een veiling gehouden. Alle opbrengsten komen ten behoeve van de stichting Keep on Fighting NAH. de wedstrijd treden er diverse zangers op, waarna de dag om 22.00 uur wordt afgesloten.

Hersteltraject

Joey Snijders kreeg bijna anderhalf jaar geleden een ernstig auto-ongeluk, nadat hij onwel was geworden achter het stuur. De begenadigde aanvaller liep daarbij hersenschade op, werd enige tijd in coma gehouden, maar is al enige tijd gestart met zijn revalidatie. Hij maakt daarin goede en hoopgevende vorderingen. Hoewel hij volgens zijn naaste familie vermoedelijk nooit meer honderd procent de oude Joey zal worden, kan hij zonder twijfel nog flinke stappen maken in zijn herstel. Daarvoor zijn echter wel intensieve en kostbare behandelingen nodig, waarvan slechts een fractie door de verzekering wordt gedekt.

Omdat familie en vrienden van Joey graag willen knokken om het maximale uit zijn herstel te halen, wordt geld ingezameld om de behandelingen en zorg te kunnen financieren. De benefietwedstrijd is daar één van de activiteiten in. Tevens vindt via Facebook een online veiling plaats, waar diverse exclusieve shirts, kaartjes en clinics worden geveild. “Joey is een geliefde jongen, dat hebben we het afgelopen jaar opnieuw gemerkt. Hopelijk zamelen we zoveel mogelijk geld in en geven we mijn broertje een onvergetelijke dag”, aldus zijn broer Dave.

Het sportpark van VVZA is gevestigd aan de Hoolesteeg 6, al worden mensen uit Amersfoort en directe omgeving verzocht om met de fiets of het OV te komen.

Meer informatie over de benefietwedstrijd én de veiling is te vinden op deze Facebook-pagina.
Kijk voor meer informatie over de Stichting Keep on Fighting NAH op deze site.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD