zaterdag, 13 juli 2024
Voetbal247.nlClubsAjax amateursVoorbeschouwing 3e Divisie Zaterdag Wie gaat er met de periodetitel strijken?

Voorbeschouwing 3e Divisie Zaterdag Wie gaat er met de periodetitel strijken?

In de 3e Divisie Zaterdag optimale spanning ; niet alleen in de onderste regionen maar deze zaterdag vooral met betrekking tot de vraag: Wie gaat er met de 1e periodetitel aan de haal? Momenteel maken vier clubs nog aanspraak hierop: Sportlust’46, DVS’33, Excelsior’31 en Sparta Nijkerk.
Mochten deze 4 teams zaterdag met de volle winst gaan strijken eindigen zij samen met het reeds uitgespeelde FC Lisse op een gedeelte 1e plaats met 23 punten en zal het doelsaldo de beslissing moeten gaan brengen.

Sportlust’46-ODIN’59
Op papier heeft Sportlust’46, de ploeg van Patrick Loenen, de gemakkelijkste opgaaf in het thuisduel tegen ODIN’59. Sportlust is op eigen veld nog ongeslagen en kan ook erg gemakkelijk het doel vinden. ODIN maak er buiten Heemskerk bitter weinig van met slechts een overwinning in en tegen Hoek(2-0).  Het zal er dus op aankomen zoveel mogelijk te scoren voor Sportlust’46 en dan maar afwachten. De winst blijft in Woerden maar of die ook voldoende zal zijn voor het binnenhalen van de periodetitel?

DOVO-Excelsior-31
DOVO heeft zich de voorbij weken aardig weten te versterken met o.a.: Rodny Hofman en Quincy Arends. De belangrijke zege afgelopen zaterdag tegen Barendrecht heeft de thuisclub wat meer adem gegeven. Excelsior’31 is nog volop in strijd gewikkeld om de 1e  periodetitel. Dit alles tezamen moet goed zijn voor spektakel op Sportpark Panhuis.

HSV Hoek-DVS’33
Het rommelt in Zeeuws Vlaanderen. Pech met trainers, spelers die vertrekken en een positie op de ranglijst die nog lang niet veilig betekent. DVS’33 staat inmiddels al 8 punten achter op koploper FC Lisse maar het binnenhalen van een periodetitel zou de ploeg van Peter Wesselink prima uitkomen en zou in ieder geval verlenging van de kompetitie betekenen. Die kans is aanwezig, al moet Hoek het dan niet op hun heupen krijgen want dat ze bij tijd en wijlen in staat zijn om te verrassen is 100% zeker.

Goes-Sparta Nijkerk
Het doek is voor nummer 14 Goes nog niet gevallen maar het is wel een minuut voor twaalf. Het team van Kevin Hollander zal er alles aan moeten doen om na afloop van dit seizoen niet af te dalen naar de Hoofdklasse. Aanwas is er voldoende alleen is dat pas voor het volgend seizoen. Sparta Nijkerk speelt zijn partijtje gewoon mee bovenin, waar het dit seizoen wel optimaal spannend is. Het team van Hoek niet onderschatten is een eerste vereiste en dan bovendien nog hopen op veel treffers, want die zal men nodig hebben voor de periodetitel.

VVOG-Barendrecht

Twee ploegen die niet bepaald hoogvliegers zijn in de 3e divisie. Integendeel; zowel VVOG als Barendrecht kunnen de puntjes best gebruiken. Barendrecht verloor vorige week bij DOVO hetgeen een flinke streep door de rekening betekende. Nieuwe wedstrijd met nieuwe kansen. Wie van de twee ploegen kan punten bij gaan schijven? Gaat het thuisvoordeel de doorslag geven in Harderwijk?

Harkemase Boys-AJAX

Een belangrijke wedstrijd voor Harkemase Boys dat alleen bij wist nog mee blijft doen in de titelrace. Verlies betekent onherroepelijk dat men een kampioenschap kan vergeten. Winst op Sparta Nijkerk is het enige wapenfeit van AJAX op vreemd terrein. Harkemase Boys verloor op eigen terrein al 2x en speelde ook eenmaal gelijk. Wie weet liggen hier winstkansen voor de Amsterdammers.

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD