zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlClubsKatwijkKatwijk legt ex-Ajax-talent Finn Janmaat twee jaar vast

Katwijk legt ex-Ajax-talent Finn Janmaat twee jaar vast

Katwijk heeft de 18-jarige Finn Janmaat voor twee seizoenen ingelijfd. De middenvelder kwam afgelopen zomer over van SV Nicolaas Boys. 

Hier debuteerde hij op vijftienjarigeleeftijd in het eerste elftal, dat uitkomt in de derde klasse zondag. Dit seizoen acteert hij al in Katwijk Onder-23.

Finn komt uit een echte voetbalfamilie. Zo is vader Piet met 209 doelpunten topscorer allertijden van Nicolaas Boys – en kwam hij daarnaast vijf seizoenen uit voor Rijnsburgse Boys. Moeder Marieke speelde op jonge leeftijd nog voor VV Katwijk en de komst van Finn naar VV Katwijk zal ook opa Bas goed doen; hij is een echte supporter van VV Katwijk.’

Voor zijn tijd bij Nicolaas Boys acteerde hij twee jaar in de jeugdopleiding van Ajax. Hij traint dit seizoen eenmaal per week mee met de selectie van Anthony Correia.

Afgelopen zaterdag speelde de middenvelder mee met het eerste elftal en scoorde de 2-0.

Namens de club geeft Cees Bruinink aan: “Finn maakt sinds zijn komst een zeer goede ontwikkeling door en we zijn daarbij erg tevreden over zijn instelling. Met zijn techniek, loopvermogen, lef en werklust laat Finn op de trainingen en in de wedstrijden zien dat hij talentvol is en klaar is voor de volgende stap.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD