dinsdag, maart 9, 2021
Home Competities Derde Divisie 31 augustus is écht transferdeadlineday voor topamateurs

31 augustus is écht transferdeadlineday voor topamateurs

Hoewel de Engelse traditie met voor sportparken geposteerde redacteuren met daarachter fans van de clubs met opblaaskrokodillen en ander (soms wat obscuurder) opblaasmateriaal ontbreekt, is het vandaag toch echt Transferdeadlineday voor de topamateurs. Waar het profvoetbal, door de corona-crisis, nog een ruime maand extra heeft om de selecties te versterken, gaat die deur voor de clubs uit de Tweede Divisie, Derde Divisie en Hoofdklasse per 1 september dicht.

- Advertentie -

Er geldt nog wel een uitzondering voor spelers die per 1 september zonder club zitten. Zij mogen in ieder geval in de transferwindow in de winter bij een amateurclub aansluiten, voor een directe overstap is dispensatie van de KNVB nodig.

Dat de transferwindow voor het profvoetbal pas op 6 oktober sluit, zal voor de technische kaders en commissies van de diverse amateurclubs nog wel wat slapeloze nachten opleveren, maar die lijken voor later zorg, omdat er in de afgelopen dagen een andere trend te zien is. Diverse spelers die aan het eind van de voorbereiding een verminderd zicht op speeltijd hebben, besluiten op het laatste moment nog eieren voor hun geld te kiezen. De meest in het oog springende voorbeelden zijn Roy Castien en Berry Powel. Dat betekent dat er op de laatste dag in ieder geval nog werk te doen is voor de technische commissies van Spakenburg en GVVV. Maar ook andere clubs zullen zich wellicht op deze laatste dag nog willen roeren om de selectie te versterken.

De gehele dag zal de redactie van Voetbal247.nl je op de hoogte houden van de laatste rondjes van de transfercarrousel tijdens Transferdeadlineday.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES